Euroferry Olympia: Στους 2.000 βαθμούς η εσωτερική θερμοκρασία – «Έλιωσαν τα παπούτσια διασώστη»

Τρίτη ημέρα αγωνίας για τους 11 αγνοούμενους του Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και τρεις Έλληνες. Οι δικοί τους άνθρωποι περιμένουν ένα σημάδι, ένα θετικό νέο, αλλά όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες εξανεμίζονται. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες υπάρχει αισιοδοξία μετά τη διάσωση του 21χρονου από τη Λευκορωσία.

Ο επικεφαλής ερευνών της ΕΜΑΚ, Γιώργος Μήτσης μιλώντας στο OPEN εξηγεί γιατί οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στο φλεγόμενο πλοίο είναι πολύ δύσκολες.

Οι συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο είναι τρομακτικές, σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο κ. Μήτσης.

Euroferry Olympia- πλοίο- φωτιά

Όπως είπε «δεν είναι μόνο το υψηλό πυροθερμικό φορτίο στο περίβλημα του πλοίου που σε πολλά σημεία φτάνει τους 600 βαθμούς Κελσίου. Είναι ότι οι εσωτερικές θερμοκρασίες μπορεί να ξεπερνούν και τους 2.000 βαθμούς. Και ο δικός μας εξοπλισμός κινδυνεύει να καταστραφεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παπούτσια του διασώστη που βοήθησε μαζί με άλλους τους δύο οδηγούς που ήταν ζωντανοί, έλιωσαν».

Ο ίδιος τόνισε ότι «είναι επίσης πολύ τοξικά τα αέρια που εκλύονται από την πρώτη στιγμή, σε πολύ μεγάλες ποσότητες και όγκο. Από τη στιγμή που δεν έχουμε πληροφορία σε ποιο διάζωμα να ψάξουμε, δεν ξέρουμε πού να ερευνήσουμε. Η ορατότητα μέσα είναι μηδενική. Ψάχνουμε δια της αφής. Επιχείρησε πλήρωμα να ανέβει αλλά γρήγορα έφυγε από το σημείο καθώς οι θερμοκρασίες ήταν ασύλληπτες».

Όπως είπε ο κ. Μήτσης, «οι έρευνες δεν έχουν διακοπεί. Περιμένουμε ένα παράθυρο ώστε να γίνουν οι συνθήκες λίγο πιο ευνοϊκές και να μπορέσει η ομάδα να επιχειρήσει».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει αισιοδοξία σε περίπτωση που κάποιοι αγνοούμενοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στο πλοίο, απάντησε ότι «οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, όμως αισιοδοξία υπάρχει, γι’ αυτό και είμαστε εκεί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ