Φωτιά στο Euroferry Olympia: Βίντεο ντοκουμέντο από την εκκένωση του πλοίου – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

Την ώρα που η φωτιά στο Euroferry Olympia εξακολουθεί να μαίνεται για περισσότερες από 40 ώρες, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από την εκκένωση του πλοίου έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Κινητό έχει καταγράψει όλες τις συγκλονιστικές στιγμές, από την ώρα που ξεσπά η φωτιά. Οι επιβάτες ξυπνούν τρομαγμένοι, φορούν πανικόβλητοι τα σωσίβιά τους και αρχίζουν υπό τις οδηγίες του πληρώματος να πηγαίνουν στο πιο κοντινό κατάστρωμα για να μπουν στις σωσίβιες λέμβους και να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Είναι η στιγμή που αρχίζει ο εφιάλτης. Μια μητέρα με το μωρό της φορούν σωσίβια και κατευθύνονται στις λέμβους .Το πλήρωμα κάνει καταμέτρηση των επιβατών.  Οι σωστικές λέμβοι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το φλεγόμενο πλοίο που καίγεται απ’ άκρη εις άκρη. Ακούγονται εκρήξεις.

Οι μαρτυρίες

Ανάμεσα στους επιβάτες είναι ο 16χρονος Βαλεντίνο από την Ιταλία, που ταξίδευε με τον αδελφό του και τους γονείς του και ο οποίος κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. «Είμαι ζωντανός …αλλά είμαι και λυπημένος γιατί θα μπορούσα να είχα πεθάνει εκείνο το βράδυ αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ζωντανός», είπε στο ΜEGA. Ήταν πολύ τρομακτικό, πολλοί έπαθαν κρίση πανικού ήταν πολύ άσχημο», συμπληρώνει.

Ο Τσιπιάνο είναι οδηγός φορτηγού  από τη Ρουμανία. Μαζί του στο πλοίο ήταν η σύζυγός του και τα δίδυμα μωρά του. «Στις τέσσερις ήρθε κάποιος και μας είπε να ανέβουμε πάνω. Ήταν τρομαγμένος πρώτα για τα παιδιά και μετά για εμάς», δηλώνει η σύζυγός του.

«Παλέψαμε με τα κύματα, να μετρήσουμε τις πληγές μας και να δούμε τις οικογένειές μας», δηλώνει ένας διασωθείς επιβάτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ