Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Μέσα στην εβδομάδα το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν καθυστερήσει» τόνισε ο κ. Αθανάσιος Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα φτάσουν και τα αποτελέσματα από την Ελβετία, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Όλο αυτό το διάστημα το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία και καθημερινή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές και ενημερώνει συνεχώς για το σκέλος των αναλύσεων που έχουν γίνει στα δικά του εργαστήρια.

Βιασμός-Θεσσαλονίκη

Παράλληλα όμως φρόντισαν να στείλουν δείγματα σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας για να διερευνήσουν ενδελεχώς την ύπαρξη ή όχι νέων ναρκωτικών.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο που χρησιμοποιεί ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα να ανιχνευτούν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες ενδεχομένως να μην έχουν συναντήσει ξανά οι Έλληνες επιστήμονες εγχώρια.

Και αυτό γιατί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, κάθε χρόνο εμφανίζονται στην αγορά 101 νέα ναρκωτικά φάρμακα με άγνωστες χημικές ενώσεις.

Υπόθεση βιασμού 24χρονης – «Έχουν καθυστερήσει οι τοξικολογικές, θα αναζητηθούν ευθύνες» – Τι είπε ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας αναφερόμενος στις τοξικολογικές εξετάσεις είπε στο MEGA ότι «η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε μια σκληρή βία που βίωσε εκείνη τη νύχτα η Γεωργία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν καθυστερήσει. Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι εχτές θα τις είχαμε. Μια ολόκληρη χώρα περιμένει. Μια κοινωνία αγωνιά για αυτό το αποτέλεσμα. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν τα κρίσιμα αποτελέσματα. Μόλις έρθουν είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθεί η βία κατά της Γεωργίας και θα αλλάξει η κατηγορία για να βρεθούν οι ένοχοι εκεί που τους αξίζει, στη φυλακή».

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, ο δικηγόρος τόνισε ότι «χθες κατάθεσε η Γεωργία συμπληρωματικά, και επιβεβαίωσε την καταγγελία της την αρχική με κάθε λεπτομέρεια, προσκομίζοντας τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα που της έστειλαν. Επιβεβαίωσε, σε συνδυασμό με όσα δείχνουν οι κάμερες του ξενοδοχείου, τις ώρες που μπήκε και βγήκε στο ξενοδοχείο».

«Η Γεωργία βγήκε με το πρόσωπό της άμεσα, πολύ γρήγορα μετά το περιστατικό, ένα μοναδικό παράδειγμα για τέτοια σοβαρά αδικήματα όπως αυτό του βιασμού, και ο κατηγορούμενος κρυμμένος πίσω από την επωνυμία του, την οικονομική του επιφάνεια, βγήκε με σκοτεινό πρόσωπο, καταθέτοντας νομικές απόψεις της πολυτελούς υπεράσπισής του», τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Ζιώγας περιέγραψε ότι «Η Γεωργία επέστρεψε στο ξενοδοχείο, δεν μπορούσε να επιστρέψει στο πάρτι ή στο σπίτι της. Έκλεισε ένα δωμάτιο, το 510, μπήκε στο ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιο αυτό.

Κάποια στιγμή σταμάτησε το ασανσέρ, βγήκε και έψαχνε να βρει το δωμάτιό της. Την ακολουθούσαν τρεις νεαροί, την παρέσυραν στη σουίτα που έγινε ο βιασμός. Ξύπνησε το πρωί χωρίς να έχει κανέναν δίπλα της, και αμέσως τηλεφώνησε στον άνθρωπο που την προκάλεσε σε αυτό και άλλα πάρτι. Αυτός ο άνθρωπος κατέθεσε για τη δίωξη με τη μαστροπεία που γίνεται παράλληλα, και νομίζω πως έγινε η σύλληψή του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ