Βέλγιο: Πρωταπριλιάτικο πάρτι “άναψε φωτιές” στην αστυνομία των Βρυξελλών – ΦΩΤΟ

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου το βράδυ της Τετάρτης, καθώς περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι εκδήλωναν ενδιαφέρον για ένα μεγάλο πάρτι σε πάρκο των Βρυξελλών, το οποίο διαφημιζόταν μέσω του Facebook και προοριζόταν για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Οι διοργανωτές του “πάρτι”, στην ανάρτηση στο Facebook, υπόσχονταν μια τρομερή βραδιά στο Μπουά ντε λα Καμπρ, το μεγαλύτερο πάρκο των Βρυξελλών, με τον DJ, τραγουδιστή και παραγωγό Κάλβιν Χάρις και μια έκτακτη επανασύνδεση του γαλλικού συγκροτήματος Daft Punk.

Στο Βέλγιο έχει επιβληθεί τρίτο lockdown, στο πλαίσιο του οποίου δεν επιτρέπονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων.

«Δεν έχει δοθεί άδεια για πάρτι και η αστυνομία θα είναι εκεί με ενισχυμένη παρουσία», ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτηση στο Twitter. Μάλιστα οι εισαγγελείς των Βρυξελλών δήλωσαν τη Δευτέρα ότι όσοι δεν συμμορφωθούν με τα υγειονομικά μέτρα θα διωχθούν, ενώ ανέφεραν πως έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί ποιος βρίσκεται πίσω από την ανάρτηση στο Facebook.

Η μαθήτρια Τζούλια Φεράρι ανέφερε στο Reuters πως πιστεύει ότι πολύς κόσμος θα πάει στο πάρκο, καθώς δεν γνωρίζουν πως πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα. «Νομίζω ότι οι αρχές θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα λάβει μεγάλες διαστάσεις και ότι από την αρχή…. ίσως κλείσουν το πάρκο», δήλωσε.

Παράνομοι οι περιορισμοί λόγω COVID

Οι αρχές του Βελγίου είναι επίσης σε δύσκολη θέση μετά τη χθεσινή απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού είναι παράνομοι και πρέπει να αρθούν εντός 30 ημερών.

Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH), που είχε καταθέσει προσφυγή για το θέμα αυτό, ανέφερε πως δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα των μέτρων αλλά υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει ένας νέος νόμος και συζήτηση στη Βουλή. Η κυβέρνηση, που εφεσίβαλε την απόφαση, έχει τώρα ξεκινήσει αυτή τη νομοθετική διαδικασία.

Στο μεταξύ, οι διοργανωτές του πάρτι ανακοίνωσαν ότι μετέφεραν το πάρτι τους για το 2022, λέγοντας: «Το Πάρτι μεταφέρθηκε. Για μια ακόμα φορά, σας τη φέραμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ