Κορονοϊός: Ευρεία σύσκεψη για τους εμβολιασμούς υπό τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

Σε σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του εμβολιαστικού σχεδιασμού προήδρευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιαστικού σχεδιασμού. Στόχος είναι μέχρι τέλος Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί 2 εκ. πολίτες και το 60 – 70% του πληθυσμού μέχρι τον Ιούνιο, αρκεί φυσικά να υπάρχουν εμβόλια και γι’ αυτό η Ελλάδα ζητά την άμεση έγκριση των εμβολίων που αναμένεται να αδειοδοτηθούν.

Την ίδια στιγμή, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη όπου θα συζητηθεί η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών ΙΑΤΑ με ανοικτή επιστολή ζητά από την Κομισιόν και τα κράτη μέλη να υιοθετηθεί επειγόντως η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, η ΙΑΤΑ τονίζει ότι ο εμβολιασμός είναι το κλειδί για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορα και να εκκινήσει η οικονομική ανάκαμψη και πως ένα πανευρωπαϊκό και αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ήταν σημαντικό βήμα ώστε οι επιβάτες να πετούν χωρίς το εμπόδιο της καραντίνας.

Στην ίδια επιστολή, η ΙΑΤΑ σημειώνει ότι έτσι θα σωθούν θέσεις εργασίας και αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι κυβερνήσεις να συνεργαστούν και όχι μονομερείς ενέργειες, απαντώντας έτσι σε όσους είναι επιφυλακτικοί όπως οι Γάλλοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ