Στο Ελληνικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελετή έναρξης των εργασιών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό...

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 8:30. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου μετά από 20 χρόνια μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου Αττικής και επισήμανε ότι:

– Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας.

– Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής, όπως οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.

– Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.

– Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.

– Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του».

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.