Προκριματικά Euro 2020: «Πάρτι» για Αγγλία και Γαλλία, «άσφαιρη» η Πορτογαλία – ΒΙΝΤΕΟ

Ποιος είπε ότι αρκεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να έρθουν τα γκολ; Η επιστροφή του σούπερ σταρ της Γιουβέντους στην εθνική Πορτογαλίας δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα, αφού ο σταρ της βραδιάς ήταν ο… Αντρέι Σεφτσένκο!

Η Ουκρανία ήταν στημένη μαεστρικά στο «Ντα Λουζ» και αφόπλισε την ομάδα του Φερνάντο Σάντος που έκανε μετρημένες καθαρές φάσεις σε όλο το παιχνίδι. Το 0-0 έμεινε ως το τέλος και μάλιστα αν ο Τζούνιορ Μοράες ήταν πιο προσεκτικός τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, τότε οι Ουκρανοί ίσως έκαναν ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη.

Η Αγγλία έδειξε από το πρόσφατο Μουντιάλ ότι παίζει πλέον… άλλη μπάλα. Καμία σχέση με την προβλέψιμη και γεμάτες σέντρες ανάπτυξη. Το… πρωτοπαλίκαρο του Πεπ Γκουαρντιόλα, Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν σε μαγικό βράδυ και τα “λιοντάρια” διέλυσαν την Τσεχία με 5-0.

Ο Άγγλος επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ (24΄, 62΄, 69΄) και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ο Κέιν πέτυχε άλλο ένα τέρμα και τα «λιοντάρια» χόρτασαν μπάλα το κοινό του «Γουέμπλεϊ» που γέμισε το γήπεδο για να δει την πολύ ποιοτική ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Στο Κισινάου, η Γαλλία έπαιξε σαν Παγκόσμια πρωταθλήτρια για ένα ημίχρονο και αυτό ήταν αρκετό απέναντι στην Μολδαβία. Μερικές πινελιές κλάσης των σταρ των “τρικολόρ” ήταν αρκετές για να αποζημιωθούν και οι ντόπιοι οπαδοί.

Μία καταπληκτική μπαλιά του Πογκμπά και ένα “τούβλο” του Γκριεζμάν (24΄, 0-1) άνοιξε το… πάρτι από νωρίς, με τους Βαράν, Ζιρού και Μπαπέ να βάζουν τις υπογραφές τους στο εύκολο 1-4 για την Γαλλία.

Τα φαβορί δεν είχαν προβλήματα σ’ αυτόν τον όμιλο, αφού η Τουρκία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αλβανίας (0-2), ενώ με το ίδιο σκορ η Ισλανδία επικράτησε της Ανδόρας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της πρώτης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

1ος Όμιλος

Βουλγαρία – Μαυροβούνιο 1-1

(82΄(πεν.) Νεντέλεφ – 50΄ Μούγκοσα)

Αγγλία – Τσεχία 5-0

(24΄, 62΄, 69΄Στέρλινγκ, 45΄ πέν. Κέιν, 88΄ αυτ. Κάλας)

2ος Όμιλος

Λουξεμβούργο – Λιθουανία 2-1

(45΄ Μπαρέιρο, 55΄ Ροντρίγκες – 14΄ Τσέρνιχ)

Πορτογαλία – Ουκρανία 0-0

8ος Όμιλος

Αλβανία – Τουρκία 0-2

(21΄ Μπουράκ Γιλμάζ, 55΄ Τσαλχάνογλου)

Ανδόρα – Ισλανδία 0-2

(22΄ Μπγιάρναρσον, 80΄ Κγιάρτασον)

Μολδαβία – Γαλλία 1-4

(89΄Άμπρος – 24΄Γκριεζμάν, 27΄Βαράν, 36΄ Ζιρού, 87΄ Μπαπέ)

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ