«Σίφουνας» η Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη – «Καθάρισε» τη Ρεάλ και προκρίθηκε στον τελικό – ΒΙΝΤΕΟ

Με αποτελεσματική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα πέρασε σαν σίφουνας από το «Μπερναμπέου», επικρατώντας με 0-3 της Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Copa del Rey.

Πιο συγκεκριμένα, στο 50’ ο Σουάρες άνοιξε το σκορ με πολύ όμορφη εκτέλεση μέσα από την περιοχή, ενώ στο 69’ ο Βαράν έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα (73’), ο Ουρουγουανός στράικερ των Καταλανών ολοκλήρωσε το θρίαμβο της ομάδας του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο αγώνας:

Η Ρεάλ ξεκίνησε πιο… ζωηρά το παιχνίδι και προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό από την αρχή. Στο πρώτο τέταρτο οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε σκληρές μονομαχίες και ήταν αρκετά επιφυλακτικές.

Οι δύο πρώτες καλές στιγμές ανήκαν στους γηπεδούχους, που απειλούσαν με τον δραστήριο Βινίσιους από τα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε δύο φορές μόνος του στην περιοχή σε ένα τετράλεπτο (19’, 23’), αλλά αστόχησε σε αμφότερες: πρώτα, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στη δεύτερη περίπτωση νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν.

Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα αδυνατούσε να κάνει το παιχνίδι της, καθώς ο Μέσι ήταν καλά κλεισμένος από την αντίπαλη άμυνα. Οι Καταλανοί ισορρόπησαν μετά το 25’ και είχαν ένα καλό 5λεπτο (30’-35’), όμως δεν βρήκαν καθαρή ευκαιρία.

Στο δίλεπτο 37’-38’, οι «μερένγκες» έφτασαν πάλι μια ανάσα από το γκολ, με τον Μπενζεμά να αστοχεί μέσα από την περιοχή σε σουτ που επιχείρησε με το αριστερό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βινίσιους έστειλε την μπάλα ακριβώς πάνω από το δοκάρι με γυριστό από το ύψος του πέναλτι. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0 να αδικεί τρόπον τινά τη Ρεάλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Μπαρτσελόνα, αφού στην πρώτη της ευκαιρία πήρε το προβάδισμα, με τον Ντεμπελέ να γυρίζει στην περιοχή και τον Σουάρες να εκτελεί με τη μία τον Νάβας για το 0-1.

Παρά το εις βάρος της σκορ, η «Βασίλισσα» συνέχισε να κάνει το… παιχνίδι της και να ψάχνει το γκολ. Εντούτοις, ήταν φανερό πως της έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια, αν και στο 62’ άγγιξε την ισοφάριση, με τον Ρεγκιλόν να παίρνει την κεφαλιά-ψαράκι μέσα από την περιοχή, αλλά τον Τερ Στέγκεν να εκτινάσσεται στη γωνία του και να διώχνει εντυπωσιακά.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο δραστήριος Βινίσιους «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και πλάσαρε μέσα από την περιοχή, ωστόσο στάθηκε άτυχος καθώς το πλασέ του κάπου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Η Μπάρτσα χτυπούσε σαν… κόμπρα και στο 69’ έφτασε στο 0-2, με τον Ντεμπελέ να γυρίζει στην περιοχή και τον Βαράν να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αν και ακριβώς πίσω του ερχόταν ο Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός στράικερ των Καταλανών έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 73’ εκτελώντας υποδειγματικά το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Κασεμίρο. Από ‘κει και πέρα, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η υπόθεση-πρόκριση είχε ξεκαθαρίσει και το 0-3 δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Σολάρι): Νάβας – Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Ρεγκιλόν – Κασεμίρο (75’ Βαλβέρδε), Κρόος, Μόντριτς – Λούκας Βάθκεθ (68’ Μπέιλ), Βινίσιους (81’ Ασένσιο), Μπενζεμά

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα – Μπουσκέτς (86’ Άρθουρ), Ράκιτιτς, Σέρζι Ρομπέρτο – Ντεμπελέ (75’ Κουτίνιο), Μέσι, Σουάρες (78’ Βιδάλ) Δείτε το βίντεο:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ