Η Λίβερπουλ «σκόρπισε» την Άρσεναλ στους… πέντε ανέμους – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή η Λίβερπουλ δεν χάνει το πρωτάθλημα. Μια ομάδα που κένταγε στο χορτάρι, ένα ποδοσφαιρικό ποίημα στον αγωνιστικό χώρο του “Άνφιλντ”, σκόρπισε στους… πέντε ανέμους την Άρσεναλ (5-1) και συνέχισε την αήττητη πορεία της έπειτα από 20 αγωνιστικές στην Premier League.

Οι “κόκκινοι” είναι στο +9 από την Τότεναμ και στο +10 από τη Μάντσεστερ Σίτι που έχει ματς λιγότερο, την οποία θα αντιμετωπίσει στο “Etihad Stadium” στις 3 Ιανουαρίου, σε ένα ντέρμπι που κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου. Ποτέ άλλοτε η Λίβερπουλ δεν έπειθε τόσο πολύ ότι έχει τα φόντα για να κόψει πρώτη το νήμα στο φινάλε της σεζόν.

Μεγάλο ματς από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ. Ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που μέσα σε ένα δίλεπτο (14′ και 16′) ανέτρεψε το 0-1 της Άρσεναλ με τον Μέιτλαντ – Νάιλς (11′) και έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους, ενώ σκόραρε και από το σημείο του πέναλτι (65′). Το δεύτερό του τέρμα ήταν χάρμα ιδέσθαι με υπέροχο σόλο και άψογο τελείωμα.

Από ‘κει και πέρα, για την ομάδα του Μερσεϊσάιντ σκόραρε ο Μανέ στο 32ο λεπτό από πάσα “πάρτο, βάλτο” του Σαλάχ, ενώ ο Αιγύπτιος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κέρδισε πέναλτι από τον Παπασταθόπουλο (το αμφισβήτησε έντονα ο “Πάπα”, αλλά δεν φαίνεται να είχε δίκιο) και ο ίδιος το μετέτρεψε σε γκολ.

Όσο για τη διαιτησία του Όλιβερ, άφησε με παράπονα την Άρσεναλ. Οι φιλοξενούμενοι αμφισβήτησαν τα δυο πέναλτι που δόθηκαν στους γηπεδούχους, ενώ ο ρέφερι δεν έδωσε ένα καθαρό στον Λακαζέτ στο 85′. Βέβαια, το σκορ ήταν 5-1 εκείνη την στιγμή και δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι δραματικά.

Η Λίβερπουλ μετράει 17 νίκες και τρεις ισοπαλίες, έχοντας πλέον 54 βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ έμεινε στην 5η θέση και τους 32 βαθμούς. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, αλλά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και υπέστη συντριβή, σε μια βραδιά που εξελίχθηκε ως εφιάλτης. Από την άλλη, οι “κόκκινοι” ήταν με το μαχαίρι στα δόντια και νίκησαν δίκαια. 

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον (83′ Κλάιν), Αλεξάντερ – Άρνολντ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (77′ Λαλάνα), Μανέ (61′ Χέντερσον), Σακίρι, Φιρμίνο, Σαλάχ.

Άρσεναλ: Λένο, Παπασταθόπουλος, Λιχτστάινερ, Μουστάφι (46′ Κοσιελνί), Τορέιρα, Μάιτλαντ – Νάιλς, Κολάσινατς (80′ Γκεντουζί), Τζάκα, Ράμσεϊ, Ομπαμεγιάνγκ (71′ Λακαζέτ), Ιβόμπι.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ