Ο Ναδάλ χρειάστηκε σχεδόν 5 ώρες για να περάσει στα ημιτελικά του US Open

Μετά από σχεδόν πεντάωρη «μάχη» που πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο Ράφα Ναδάλ πήρε τη νίκη επί του εκπληκτικού Ντόμινικ Τιμ με 0-6, 6-4, 7-5, 6-7(4), 7-6(5) και συνεχίζει την πορεία προς υπεράσπιση του τίτλου του. Αν φτάσει, μάλιστα, ως το τέλος, θα μιλάμε για το 18ο Grand Slam του!

Στα ημιτελικά θα συναντήσει τον νικητή του 2009 Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο που απέκλεισε νωρίτερα τον Τζον Ίσνερ. Ο Αργεντινός είχε νικήσει τον Ναδάλ στην τετράδα πριν εννέα χρόνια και ολοκλήρωσε στη συνέχεια τον θρίαμβο, επικρατώντας στον τελικό του Ρότζερ Φέντερερ.

Το ματς με τον Τιμ ήταν από εκείνα που δεν θέλεις να τελειώσουν. Και είναι πραγματικά κρίμα που ο 24χρονος Αυστριακός φεύγει μετά από αυτή την υπερπροσπάθεια με άδεια χέρια από τη Νέα Υόρκη.

Έτσι, όμως, είναι ο αθλητισμός και έτσι είναι, βέβαια, ο Ράφα, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ από το… κουλούρι του πρώτου σετ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Τιμ έκανε το παιχνίδι της… ζωής του, μιας και σημείωσε 13 winners.

Ο 32χρονος Ισπανός έφερε τα πάνω κάτω, παρότι είδε τον αντίπαλό του να παίρνει τις μπάλες στο 4-5 του τρίτου σετ, προκειμένου να σερβίρει για το 1-2. Ο Ράφα, λοιπόν, σημείωσε στο σημείο αυτό δύο διαδοχικά μπρέικ, πήρε το σετ και λογικά πολλοί θα πίστεψαν ότι ο αγώνας είχε πλέον τελειώσει…

Ο Τιμ, όμως, παρότι έχασε για άλλη μια το προβάδισμα που είχε πάρει αρχικά στο τέταρτο, κατάφερε να «καθαρίσει» το σετ στο τάι μπρέικ και να παρατείνει την αγωνία όσων είχαν παραμείνει στο «Arthur Ashe Stadium».

Από… ατσάλι ο Νο.9 τενίστας στον κόσμο μπόρεσε να σώσει συνολικά έξι μπρέικ πόιντ του Ράφα στη συνέχεια και το ματς κρίθηκε τελικά στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τιμ απάντησε δύο φορές σε μίνι μπρέικ του Ράφα, όμως το άστοχο smash του στο ματς πόιντ (6-5) έδωσε τελικά τη νίκη στον αριστερόχειρα τενίστα που «κυνηγάει» τον τέταρτο τίτλο του στη Νέα Υόρκη.

Στο head to head με τον Ντελ Πότρο ο Ναδάλ προηγείται με 11-5, έχοντας νικήσει τον Πύργο πέρυσι στην ίδια φάση του US Open. Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τους αγώνες Τζόκοβιτς-Μίλμαν και Τσίλιτς Νισικόρι. Στις γυναίκες το πρώτο ζευγάρι είναι Σεβάστοβα-Γουίλιαμς και το δεύτερο θα βγει από τις αναμετρήσεις Οσάκα-Τσουρένκο και Κις-Σουάρεθ Ναβάρο.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ