Μαρτίνς: Να είστε σίγουροι πως θα είμαστε έτοιμοι

Καμία αμφιβολία πως παρά τα πολλά νέα πρόσωπα και τις μεταγραφικές εκκρεμότητες ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί έτοιμος να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης απέναντι στη Λουκέρνη την Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν έχει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Μάλιστα ο Πορτογάλος προπονητής θεωρεί την έδρα και το κίνητρο των παικτών του τα ατού της ομάδας του απέναντι στην πιο… παιγμένη ελβετική ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να δοθεί πίστωση χρόνου, καθώς η ομάδα πρέπει να πετύχει άμεσα τους μεγάλους στόχους της.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Πέδρο Μαρτίνς:

-Για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού για τον αγώνα της Πέμπτης: «Η ομάδα μας χρειάζεται να είναι δυνατή ψυχολογικά. Να είστε σίγουροι όπως αυτό θα συμβεί, γιατί είναι μια πολύ σημαντική αναμέτρηση για μας. Η Λουκέρνη είναι ένας δυνατός αντίπαλος, με καλές πορείες τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα. Εμείς παρότι είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, είμαστε και μια ενωμένη και δυνατή ομάδα. Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα μας δημιουργήσει ο αντίπαλος.

-Για το αν είναι πλεονέκτημα για τη Λουκέρνη ότι έχει αρκετά επίσημα ματς στα πόδια της: «Είναι ένα πλεονέκτημα για τον αντίπαλο, αλλά έχουμε κι εμείς τα δικά μας πλεονεκτήματα. Πρώτον ότι παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και δεύτερον ότι έχουμε μεγάλο κίνητρο. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα μας βάλει δυσκολίες, αλλά έχουμε κι εμείς τα όπλα μας. Ο κόσμος θα είναι ο δωδέκατος παίκτης μας και ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο, ενώ οι παίκτες μας από μόνοι τους έχουν μεγάλο κίνητρο».

-Για το πόσο διαφορετικός θα είναι ο Ολυμπιακός σε σχέση με το φιλικό με τη Λεγκανές: «Η ομάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη. Εκείνο ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας, τώρα είναι ένα επίσημο ματς. Οι παίκτες μου έχουν δουλέψει πάρα πολύ και θέλουν πολύ να αγωνιστούν. Θα υπάρχουν ομοιότητες με το ματς με τη Λεγκανές, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και διαφορές που θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Θέλω να αποδείξω στους παίκτες μου πως πιστεύω σε αυτούς και τη δουλειά τους».

-Για την υπομονή που πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Λουκέρνη: «Έχω επισημάνει στους παίκτες πως το παιχνίδι κρατά 90 λεπτά, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί. Το πιο σημαντικό είναι να μη δεχτούμε γκολ. Έχουμε το πλεονέκτημα πως έχουμε δει σε πολλά παιχνίδια τον αντίπαλο, σε αντίθεση με ό,τι έχουν κάνει εκείνοι με μας».

-Για την πίεση που υπάρχει για αποτελέσματα σε μια νέα ομάδα: «Στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να ζητάς ποτέ χρόνο. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και πρέπει να βρίσκεται στη θέση που αξίζει. Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα με τη Λουκέρνη και των στόχων που ακολουθούν. Στον Ολυμπιακό ποτέ δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τέτοιες δικαιολογίες. Πρέπει να δίνεις πάντα το 100% για να διεκδικείς τους στόχους».

-Για την κατάσταση του Νάτχο: «Είναι ένας παίκτης που θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα μας. Όμως ήρθε τελευταία στιγμή. Υπάρχουν παίκτες που ήρθαν στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, όπως ο Καρίμ και ο Νάτχο. Παρότι, λοιπόν, υπάρχει ποιότητα, δεν μπορούμε να πούμε πως ακόμη είναι στην καλύτερη κατάσταση και δεν έχουν προσαρμοστεί στο σχέδιό μας. Όμως για να βρίσκονται εδώ πιστεύουμε στην αξία τους και ότι μπορούν να προσφέρουν».

Πηγή: filathlos.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ