«Αυτοκτόνησε» αλλά ελπίζει σε πρόκριση ο Αστέρας

Με τον Κυριακόπουλο να σκοράρει δις στα πρώτα 45′ ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε 2-0 της Χιμπέρνιαν στο Εδιμβούργο, αλλά στην επανάληψη δεν άντεξε και υπέστη ήττα με 3-2, που σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν του καθιστά απαγορευτική την πρόκριση.

O Σάββας Παντελίδης παρέταξε ουσιαστικά την περυσινή ενδεκάδα του και τον Αργεντινό ανασταλτικό μέσο Φράνκο Μπελόκ (μαζί με τους συμπατριώτες του Ιγκλέσιας – Μουνάφο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής) στην αναμέτρηση του «Easter Road Stadium» απέναντι στο 3-5-2 του Νιλ Λένον, άφησε την μπάλα στην Χιμπέρνιαν, επιχείρηση να κτυπήσει στην κόντρα και είδε την ομάδα του να προηγείται στο 11ο λεπτό, με τον Γιώργο Κυριακόπουλο να πετυχαίνει από δύσκολη γωνία το 0-1.

Στο 34ο λεπτό ο 22χρονος αμυντικός πάγωσε τους Σκωτσέζους στις κερκίδες του κατάμεστου γηπέδου και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς του Αστέρα που ταξίδεψαν στο Εδιμβούργο, καθώς με ένα φοβερό αριστερό σουτ από μακρινή απόσταση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπογκντάν και έστειλε τον σύλλογο της Τρίπολης με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα.

Η Χιμπέρνιαν ρίσκαρε υποχρεωτικά στην επανάληψη, έψαξε το τέρμα που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης, είδε τον Γιώργο Αθανασιάδη να σταματάει εντυπωσιακά τον κεραυνό του Μάρτιν Μπόιλ στο 48′ και τελικά σκόραρε στο 62ο λεπτό του παιχνιδιού με τον πολύπειρο Νιγηριανό διεθνή κεντρικό αμυντικό Έφε Αμπρόουζ.

Ο Τσιλιανίδης δύο φορές έπειτα από αντεπιθέσεις (60′ – 66′) δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά και να κάνει τρία τα γκολ του Αστέρα.

Ο Ντέιβιντ Γκρέι αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον προπονητή του πετυχαίνοντας το τέρμα της ισοφάρισης έπειτα από προσπάθεια του Λιούις Στίβενσον στο 77′, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι Αρκάδες έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σουηδού διαιτητή Αντρέας Έκμπεργκ, για φάουλ στον Σλίβκα.

Στο 86′ o Γιώργος Αθανασιάδης σταμάτησε την κεφαλιά του Γκρέι, όμως οι Σκωτσέζοι μίλησαν τελευταίοι…

Ο 23χρονος Ελβετός επιθετικός Καμπέρι ήταν ο ήρωας της Χιμπέρνιαν διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στο 92′ με κοντινό πλασέ.

Ο Αστέρας Τρίπολης πιστρέφει στην Ελλάδα γνωρίζοντας καλά ότι έχασε μια σημαντική ευκαιρία σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπoγκντάν, Αμπρόουζ, ΜακΓκρέγκορ, Χάνλον, Σλίβκα, Στίβενσον, Μάλαν, Γουϊτάκερ (46′ Γκρέι), ΜακΓκιν, Καμπέρι, Μπόιλ.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (54′ Ρόλε – 78′ Μαρτίνεθ), Μουνάφο, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (87′ Χριστόπουλος), Μανιάς.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ