“Παιδική χαρά” η άμυνα του Ολυμπιακού – “Φιλική” τεσσάρα από την Γκενκ – ΒΙΝΤΕΟ

Προβλημάτισε έντονα στο δυνατό τεστ με την Γκενκ ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε πολύ κακό πρόσωπο κόντρα στους Βέλγους και τελικώς ηττήθηκε με το βαρύ 4-0, πληρώνοντας τα… άπειρα λάθη και κενά στα μετόπισθεν.

Ως το 25’ οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν πολύ καλά, ωστόσο στη συνέχεια «κατέρρευσαν». Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο της «Λούμνους Αρένα» τους Χουτεσιώτη, Τσιμίκα, Βούκοβιτς, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Φετφατζίδη, Γκερέρο σε σύστημα 4-3-3.

Η κακή ημέρα φάνηκε από νωρίς για τον Ολυμπιακό, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να ανατρέπει τον Τροσάρ στην περιοχή στο 7΄, με τον ταλαντούχο χαφ της Γκενκ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στην εκτέλεση του πέναλτι. Η ομάδα του Μάρτινς ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να γίνει απειλητική, έχοντας μία – δύο καλές στιγμές με σουτ του Φορτούνη και κεφαλιά του Μπουχαλάκη.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε ολοκληρωτικά μετά το 1-0 που σημειώθηκε στο 30΄. Σισέ και Βούκοβιτς δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα χωρίς ιδιαίτερη πίεση στην καρδιά της περιοχής, ο Τροσάρ το εκμεταλλεύτηκε και με εύκολο σουτ άνοιξε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωση και την οργάνωση του και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 34΄ η Γκενκ διπλασίαζε το προβάδισμα της με σουτ του Μαλινόφσκι από το ύψος του πέναλτι (2-0). Η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού «έμπαζε» και οι Βέλγοι έφτασαν πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, με κεφαλιά του Ζεγκρόβα στο δοκάρι στο 42΄ και προσπάθεια του Μπέργκε στο 45΄.

Ο Μάρτινς πέρασε στο ματς τους Ποντένσε (αντί Φετφατζίδη) και Ανδρούτσο (αντί Καμαρά) στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Ολυμπιακό να βελτιώνεται, αλλά μόλις για ένα δεκάλεπτο. Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα, με τον Τσιμίκα να κάνει ωραία προσπάθεια και τον Ποντένσε να πασάρει στον Γκερέρο, που είδε τον τερματοφύλακα των Βέλγων να αποκρούει σε κόρνερ.

Η Γκενκ απορρόφησε την πίεση και έκανε τρία τα τέρματα της στο 65΄ μετά από αψυχολόγητη ενέργεια του Σισέ να κρατήσει τον Σαμάτα στην περιοχή, την ώρα που το 10άρι της Γκενκ απομακρυνόταν από την περιοχή και δεν απειλούσε. Ο Τροσάρ πήρε και πάλι την ευθύνη και αυτή τη φορά ευστόχησε.

Το παιχνίδι είχε τελειώσει σε αυτό το κακό απόγευμα για τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα και με το ματς «σβηστό» η Γκενκ απειλούσε την ιδιαίτερα ευάλωτη αντίπαλη άμυνα. Ο Τροσάρ απείλησε στο 75΄ και ένα λεπτό αργότερα ένα σόλο του Ζεγκρόβα ήταν αρκετό για να γίνει το σκορ 4-0, χάρη το ωραίο σουτ του ακραίου των Βέλγων.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο να σκοράρει και έτσι έμεινε για πρώτη φορά στο μηδέν στην επίθεση στα φετινά φιλικά προετοιμασίας, εντούτοις ήταν η άμυνα αυτή που θα προβληματίσει τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων», Πέδρο Μαρτίνς.

Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα του φιλικού αγώνα:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ