Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστής στην κοινωνική ευθύνη

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνος αγώνας, νίκες, ήττες, τίτλοι. Δεν αφορά μόνο σε όσα συμβαίνουν εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. 

Το λαοφιλέστερο των σπορ αποτελεί (ή πρέπει να αποτελεί) μέσον κοινωνικοποίησης, μέσον για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, όχημα ένταξης σε υγιή σύνολα που ξεπερνούν τα σύνορα κάθε χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ολυμπιακός δραστηριοποιείται και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους οργανισμούς που ανάγουν το ποδόσφαιρο σε κάτι εξαιρετικά σημαντικό πέραν της στενής αθλητικής του διάστασης.

Η συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εξελίσσεται κάθε χρόνο και περισσότερο και το περασμένο σαββατοκύριακο, η ΠΑΕ συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο που διοργάνωσε το Χάρβαρντ στη Βοστώνη με θέμα «Συμμετοχή, ένταξη και κοινωνική ευθύνη».

Τα μέλη της αποστολής απέσπασαν τα θερμότερα των σχολίων για τον τρόπο που προσέγγισαν τους προβληματισμούς της διεθνούς κοινότητας και τον τρόπο που συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα. Ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ σφράγισε το συνέδριο με μια συγκλονιστική ομιλία με θέμα «μετανάστατευση και παιδική ευημερία».

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τη διαδρομή του από τη Νέα Καληδονία στη Γαλλία, τις δυσκολίες που συνάντησε και ξεπέρασε, αλλά και τον τρόπο που η αθλητική μετανάστευση βελτίωσε και καθόρισε τη ζωή του.

Κυνηγώντας το όνειρο που διαφεύγει, ο Καρεμπέ είναι βέβαιο ότι ενέπνευσε όσους φιλοδοξούν να κάνουν το μεγάλο άλμα.

Για την παρουσία της αποστολής του Ολυμπιακού στο συνέδριο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Βερνίκος, εξηγεί:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όχι μόνο συμμετέχουν για τρίτη χρονιά στο μεγάλο συνέδριο του Χάρβαρντ, αλλά βοηθούν ώστε να έρχονται οι κορυφαίοι καθηγητές από πανεπιστήμια όχι μόνο της Αμερικής, αλλά από όλον τον κόσμο. Συζητούμε θέματα που αγγίζουν όλον τον κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και στα οποία το ποδόσφαιρο έχει ιδιαίτερη επίδραση.

Θέματα βίας, διακρίσεων και φυσικά την κοινωνική ευθύνη και πώς τα μεγάλα κλαμπ συμμετέχουν σε αυτό το κομμάτι. Εκτός από τον Ολυμπιακό, παρέστησαν στη Βοστώνη η Μπαρτσελόνα (και μάλιστα με τον πρόεδρό της), η Ρεάλ Μαδρίτης, η Νότιγχαμ Φόρεστ, οι κορυφαίες ομάδες και από άλλα δημοφιλή αθλήματα, αλλά και η UEFA.

Πρέπει να δούμε και θέλουμε να βρούμε τρόπους πώς όλα αυτά που λέμε μπορούν να περάσουν από τα αμφιθέατρα στην πραγματική ζωή, ώστε να βοηθηθούν οι αναξιοπαθούντες σε όλον τον κόσμο. Κάθε ομάδα κάνει τη δική της δουλειά.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολλά σε αυτό και έχει αναγνωριστεί από όλους τους συμμετέχοντες.

Από τη συνεργασία με τη UNICEF για τους εμβολιασμούς, το παιχνίδι κατά της φτώχειας που εστειλε έσοδα στην Αϊτή και το Πακιστάν, από τη συνεισφορά του στους πληγέντες από τους σεισμούς της Κεφαλονιάς, τη συμβολή στο έργο ανοικοδόμησης και ενίσχυσης πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα, μέχρι άλλες καθημερινές κοινωνικές δράσεις.

Αντιστοίχώς άλλες ομάδες, η UEFA, η UNICEF, η UNESCO και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο όλες αυτές οι προσπάθειες να βρουν κοινή δράση μέσα από έναν επίσημο φορέα που θα συστεγάζει όλους μας, ώστε οι επιμέρους προσπάθειες να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση παγκοσμίως εν τη ενώσει της ισχύος.

Η συζήτηση δεν σταματάει ποτέ. Είναι σημαντικό το έργο που γίνεται».

Ο τομέας της κοινωνικής ευθύνης των αθλητικών φορέων είναι εξαιρετικά σημαντικός και επωφελής, αφού καθιστά τα σπορ κάτι πολύ μεγαλύτερο από διασκέδαση.

Ανταποδίδει στην κοινωνία όσα λαμβάνει μέσα από τα μεγαλύτερα μπραντ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ολυμπιακός συμμετέχει, δρα, προτείνει πρωταγωνιστεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ