Επεισόδια στη Βοστώνη κατά τη διάρκεια αντισυγκέντρωσης αντιρατσιστικών οργανώσεων – ΦΩΤΟ

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βοστώνη μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης κατά του ρατσισμού.

Μία εβδομάδα μετά τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί εξτρεμιστές στο Σάρλοτσβιλ, αντιρατσιστικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στα σχέδια μιας οργάνωσης συντηρητικών να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο κέντρο της Βοστώνης με στόχο την “υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου”.

Παρόλο που μόνο λίγες εκατοντάδες δεξιοί αναμένονταν σε αυτή την κινητοποίηση, δεδομένης της έντασης που επικρατεί στις ΗΠΑ μετά τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, η αστυνομία της Βοστώνης ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να κρατήσουν σε απόσταση τα δύο στρατόπεδα.

Όταν ωστόσο οι αντιρατσιστές διαδηλωτές- μεταξύ 15.000 και 30.000 σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ- συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης σε κοντινή απόσταση από την πορεία των συντηρητικών, κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες και μπουκάλια με ούρα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 27 άτομα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων γιατί δεν καταδίκασε ευθέως τους νεοναζί στο Σάρλοτσβιλ, συνεχάρη τους αστυνομικούς για την αντιμετώπιση των ταραχών γράφοντας στο Twitter:

«Φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί ταραχοποιοί (που στρέφονται) κατά της αστυνομίας στη Βοστώνη. Οι αστυνομικοί φάνηκαν σκληροί και ικανοί. Ευχαριστώ».

Τα επεισόδια σημειώθηκαν αφού η συγκέντρωση των δεξιών, για τη διεξαγωγή της οποίας οι δημοτικές αρχές είχαν επιβάλει πολύ αυστηρούς όρους και περιορισμένη διάρκεια δύο ωρών, είχε ήδη τελειώσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους δεξιούς διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά των ναζί, θέλοντας να δείξουν ότι κακώς τους ταυτίζουν με τους ακροδεξιούς.

Πηγή: cbsnews, daily mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ