Βιωματικές δράσεις στις Αθλητικές Ακαδημίες του ΟΠΑΠ – Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι τις αξίες του αθλητισμού – ΒΙΝΤΕΟ

Αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία και ο υγιής ανταγωνισμός περνούν στην πράξη μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται στις 125 Ακαδημίες του Προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Τα παιδιά, μέσα από διάφορα παιχνίδια, όπως το κυνήγι θησαυρού, δοκιμασίες και γρίφους έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν βιωματικά τις αξίες, ενώ παράλληλα μαθαίνουν από ειδικούς επιστήμονες τις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής. Μέχρι σήμερα, συνολικά 5.952 παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών έχουν πάρει μέρος στο ταξίδι του κρυμμένου θησαυρού και έχουν ενημερωθεί για θέματα διατροφής. Ρόλο κλειδί παίζουν οι 350 προπονητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι οποίοι έχουν λάβει ειδική συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους διαιτολόγους και ψυχολόγους.

Όπως επισημαίνει η Στέλλα Αργυρίου, υπεύθυνη της ομάδας Ψυχολόγων του Προγράμματος: «Τα παιδιά, στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου, μπορούν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια να διδάσκονται για το άθλημα που αγαπούν περισσότερο και ταυτόχρονα να ενημερώνονται από ειδικούς επιστήμονες για θέματα ψυχολογίας και διαιτολογίας».

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα 125 Ερασιτεχνικά Σωματεία Ποδοσφαίρου

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφηκε από ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αξιολόγησης και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι 125 ακαδημίες ποδοσφαίρου που θα λάβουν ολοκληρωμένη υποστήριξη.

Οφέλη για 15.100 παιδιά, 500 προπονητές και 20.000 γονείς και κηδεμόνες

Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στη συνολική στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, απευθύνεται σε όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που είναι μέλη των Τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και έχουν ακαδημίες με παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, καθώς και ενεργά τμήματα ανδρών ή/και γυναικών. Στα δύο χρόνια ζωής του, το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει 15.100 παιδιά από όλη την Ελλάδα, 500 προπονητές και 20.000 γονείς-συνοδούς. Οι μικροί αθλητές κάθε χρόνο συμμετέχουν σε μεγάλα φεστιβάλ αθλητισμού, που πραγματοποιούνται σε δέκα πόλεις και έχουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Δείτε τα παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων στα οποία συμμετέχουν οι μικροί αθλητές στην Ακαδημία Νικητές Ανθούσας:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ