Έτοιμος δηλώνει ο Αντετοκούμπο να «διαδεχτεί» τον Σπανούλη

Έτοιμος να γίνει ο ηγέτης της εθνικής ομάδας δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο διεθνής παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, έχοντας πλέον και πλούσιες παραστάσεις από το NBA, νιώθει έτοιμος να πάρει τη σκυτάλη από τον Βασίλη Σπανούλη και να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του στο NBA Greece.

Αναλυτικά το απόσπασμα της συνέντευξης που αφορά την εθνική ομάδα:

Πάμε λίγο πίσω στο καλοκαίρι. Στην εθνική ομάδα. Τι έφταιξε και δεν προχώρησε και δεν έκανε το παραπάνω βήμα; Στο ματς με την Ισπανία τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;

«Τι έφταιξε… Τώρα δεν ξέρω. Να γίνει κάτι διαφορετικά; Δεν ξέρω, δεν είμαι προπονητής. Αλλά όπως το είδα εγώ, ήταν ένα παιχνίδι, που αν το ξαναπαίζαμε θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Ηταν ένα παιχνίδι που χάσαμε με δύο πόντους. Τι να κάνεις; Αυτά έχει το μπάσκετ. Είναι ένα παιχνίδι που κάποτε κερδίζεις και κάποτε χάνεις».

Η επόμενη μέρα της εθνικής ομάδας είναι χωρίς το Βασίλη Σπανούλη, που ανακοίνωσε ότι σταματάει. Αυτό που φαίνεται είναι ότι θα πέσουν πολλές ευθύνες πάνω σου. Να γίνεις ο πρωταγωνιστής της Εθνικής και να χτιστεί η Εθνική γύρω από εσένα. Νιώθεις έτοιμος να πάρεις την ομάδα στις πλάτες σου;

«Σίγουρα νιώθω έτοιμος, ειδικά με τις εμπειρίες τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια και την εμπειρία που είχα τώρα με το Βασίλη Σπανούλη, να δω από κοντά τι χρειάζεται για να γίνεις ένας ηγέτης. Ο Σπανούλης ήταν ο ηγέτης της Εθνικής και τα έκανε όλα σωστά και μέσα στα αποδυτήρια και έξω από τα αποδυτήρια. Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος».

Ο ευρωπαϊκός τρόπος παιχνιδιού και οι διαφορετικοί του κανόνες, αποτελούν εμπόδιο για σένα στο να παίξεις καλύτερα. Αυτό το στατικό ευρωπαϊκό παιχνίδι.

«Είναι πολύ πιο αργό το μπάσκετ στην Ευρώπη, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι ένα εμπόδιο για μένα. Πιστεύω ότι παίκτες όπως ο Γκασόλ ή ο Νοβίτσκι γυρνάνε πίσω στην Ευρώπη και κάνουν παπάδες. Το μπάσκετ, είναι μπάσκετ, όπου κι αν το παίξεις. Οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί, πάρα πολύ διαφορετικοί, αλλά το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Αν γυρίσω στην Εθνική, κι αν είμαι έτοιμος και παίζουμε όλοι μαζί και ομαδικά θα έρθουν καλά αποτελέσματα και για την ομάδα και για μένα και για τους προπονητές και για την Ελλάδα και για όλους».

Να περιμένουμε δηλαδή… παπάδες από σένα στο προολυμπιακό τουρνουά;

«Τώρα αυτές είναι μεγάλες κουβέντες. Τώρα σκέφτομαι το παιχνίδι σήμερα και τι θα γίνει αύριο. Μακάρι να είμαστε εκεί και να τα πάμε καλά».

 

ΠΗΓΗ: filathlos.gr

Διαβάστε επίσης:

Συγκλόνισαν Διαμαντίδης – Σπανούλης στη βράβευση από τον ΠΣΑΤ

Όταν ο Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ