Κατσουράνης: Φεύγω στο εξωτερικό

Κατσουράνης: Φεύγω στο εξωτερικό

 

Τον απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έκανε ο Κώστας Κατσουράνης . Ο διεθνής μέσος μίλησε στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη” και αναφέρθηκε στο ματς της πρεμιέρας με την Κολομβία, στον αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα στη διαδικασία των πέναλτι, στην κριτική που ασκήθηκε, ενώ μίλησε και για το ποδοσφαιρικό μέλλον του τονίζοντας πως το πιθανότερο είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Οι δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη:

Για τον απολογισμό του Μουντιάλ: «Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό τουρνουά. Η ομάδα μεγάλωσε πάρα πολύ. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια δέθηκε ακόμα πιο πολύ από τον κόσμο. ο εισπράξαμε χθες κατά την άφιξή μας. Τα νέα παιδιά απέκτησαν μεγάλες εμπειρίες. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία και στεναχωρηθήκαμε πολύ κι αυτό εισέπραξα από όλους τους συμπαίκτες μου. Πιστεύω ότι ήμασταν μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά και αξίζαμε περισσότερο μέλλον στο τουρνουά και η ομάδα φορμαριζόταν όλο και πιο πολύ. Αν είχαμε την τύχη και περνούσαμε θα μπορούσαμε να περάσουμε και άλλο γύρο και να γράψουμε ξανά ιστορία. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Αλλάζουν τα συναισθήματα από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά της Κόστα Ρίκα δεν έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Αν ήμασταν στη θέση τους και παίζαμε από το 66’ με δέκα και κερδίζαμε στο πέναλτι θα πανηγυρίζαμε σαν τρελοί. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος».

Για το πρώτο ματς με την Κολομβία: «Δεχτήκαμε πολύ νωρίς ένα γκολ με κόντρες και παρ’ όλα αυτά πήραμε τον έλεγχο του αγώνα και κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Και αν κοιτάξουμε την ομάδα της Κολομβίας ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει κάποιον σταρ: «Δεν έχουμε κάποιον παίκτη ο οποίος ατομικά θα κάνει τη διαφορά. Έχουμε όμως παίκτες που πάνε στο ένας εναντίον ενός και ξεχώρισαν. Ο Λάζαρος πήγε πολύ καλά, ο Φετφατζίδης είναι τέτοιος παίκτης. Αυτά τα παιδιά παίρνοντας εμπειρίες στην ομάδα τους θα μπορούν να γίνονται όλο και πιο καλοί».

Για το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, Μανωλά-Παπασταθόπουλου: «Είχαμε ίσως από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στο τουρνουά. Είναι γρήγοροι, αλτικοί, δυνατοί, καλοί με την μπάλα αλλά μπορούν να βελτιωθούν κι άλλο. Νομίζω ότι και οι δύο είναι πολύ εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές. Έχουμε κι άλλους στόπερ από πίσω, τον Κυριάκο τον Παπαδόπουλο, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Σιόβα, είμαστε πολύ δυνατοί».

Για το πώς έχει ζήσει την εξέλιξη της Εθνικής: «Θεωρώ ότι η ομάδα εξελίσσεται πάρα πολύ, σε καλό βαθμό. Τα νέα παιδιά που έρχονται μπαίνουν στην ομάδα σαν να παίζουν σε αυτήν χρόνια, όπως ο Λάζαρος, όπως ο Κονέ, όπως ο Μανωλάς. Υπάρχει ένα κλίμα ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Με χαρά το κάνουμε αυτό, όχι σαν υποχρέωση. Πιστεύουμε στον εαυτό μας, πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί, συν τον προπονητή και το τεχνικό τιμ έρχονται οι επιτυχίες. Από το 2003 που είμαι εγώ στην ομάδα μέχρι τώρα που γυρίσαμε από τη Βραζιλία έχουμε επιτυχίες, η ομάδα γεννάει οπαδούς και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που ζήσαμε στο αεροδρόμιο είναι η απόδειξη όλων αυτών».

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ