Αυτοί είναι οι Έλληνες που στέλνουν τον Τζέι στο Μουντιάλ

Αυτοί είναι οι Έλληνες που στέλνουν τον Τζέι στο Μουντιάλ

Οι πιο όμορφες κινήσεις είναι οι αυθόρμητες. Εκείνες που προκύπτουν στη στιγμή, στο ένα “κλικ” που μπορεί να προκαλέσει εκείνο το συναίσθημα για μια αξιέπαινη πράξη. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πομπώδης, αρκεί να είναι ειλικρινείς οι προθέσεις.

Ποιος δεν ένιωσε κάπως διαφορετικά, βλέποντας το βίντεο με τον μικρό Jay να πανηγυρίζει σαν τρελός το γκολ του Γιώργου Σαμαρά στο ματς της Εθνικής μας με την Ακτή Ελεφαντοστού; Για εκατομμύρια Έλληνες το τέρμα αυτό ήταν ένα ιστορικό επίτευγμα του ποδοσφαίρου, για τον μικρό Σκωτσέζο όμως ήταν η στιγμή που το μεγάλο του είδωλο, ο παίκτης που λατρεύει, βρισκόταν στο επίκεντρο.

Τα μηνύματα έδιναν και έπαιρναν από εκεί και πέρα στα Social Media και σε ένα απ’ αυτά έπεσε η ιδέα για να κινητοποιηθεί η ΕΠΟ να στείλει τον μικρό στην Βραζιλία και να δει από κοντά τον “Sam” στον αγώνα της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα την Κυριακή. Δεν ήθελε και πολύ για να φτιαχτεί και η σχετική σελίδα στο facebook με τον τίτλο “O JAY PAEI Mundial”, η οποία κάνει θραύση και φανερώνει πως η ευαισθησία υπάρχει ακόμα…

Το Sport24.gr βρήκε τον δημιουργό της σελίδας, τον Στράτο Αλεξίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια αυτή. Μας είπε ότι σπουδάζει ειδική αγωγή στη Βουλγαρία και η ενασχόλησή του αυτή δεν θα μπορούσε να μην τον κάνει να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για παιδιά όπως ο Jay, ο οποίος είναι αυτιστικός. Έτσι, λοιπόν, ο νεαρός Πατρινός αποφάσισε να φτιάξει αυτή την σελίδα, θέλοντας να υπάρξει κινητοποίηση, ώστε να βρεθούν τα χρήματα και να πάει ο μικρός στη Βραζιλία. Σε καμία των περιπτώσεων δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική προβολή, εντούτοις κάθε καλή προσπάθεια πρέπει να αναδεικνύεται.

Στην πορεία και αφού φτιάχτηκε η σελίδα, διαχειριστής έγινε και ο Χιώτης, Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο οποίος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Στράτο Αλεξίου και τρέχουν από κοινού την όλη προσπάθεια. Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο οποίος είναι και φίλαθλος της Σέλτικ, κατάφερε μέσω της ομάδας να βρει το τηλέφωνο του πατέρα του μικρού και συνομίλησαν.

Στην κουβέντα, έμαθε ότι πετάνε στην Βοστώνη για διακοπές και θα ήταν δύσκολο να υπάρξει τόσο άμεση αλλαγή πλάνων, ενώ είναι και τα χρήματα στη μέση. Όταν ειπώθηκε στον πατέρα πως είναι ενήμερη και η ΕΠΟ για το ζήτημα, μιας και έχει φτάσει στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας η προσπάθεια που γίνεται, ήταν πιο δεκτικός, όπως μας εξήγησε ο Δημήτρης Αθανασόπουλος. Μετέφερε μάλιστα και στον πατέρα του μικρού Jay ότι θα ήταν μεγάλη χαρά να τα καταφέρουν και να δει ο μικρός από κοντά το ίνδαλμά του.

Δεν είναι εύκολο να γίνει πράξη η μετάβαση στη Βραζιλία, όπως εξήγησε στο Sport24.gr ο ίδιος, αλλά θα ήταν ευχής έργον να δει την προσπάθεια αυτή να αποδίδει καρπούς. Πάντως, όλες οι πλευρές είναι ενήμερες. Από εκεί και πέρα, το σίγουρο είναι πως ο μικρός Σκωτσέζος έχει και θα εξακολουθήσει να έχει λατρεία για τον Γιώργο Σαμαρά, το μεγάλο ίνδαλμα, τον ήρωα του…

 

Πηγή: sport24.gr

Οι Έλληνες στέλνουν τον Τζέι στο Μουντιάλ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ