Φιγκερόα: Με μεγάλη όρεξη και άγχος

Φιγκερόα: Με μεγάλη όρεξη και άγχος

Το πρώτο του «αιώνιο» ντέρμπι ως γηπεδούχος είναι έτοιμος να ζήσει ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο Αργεντινός επιθετικός του Παναθηναϊκού εξέφρασε την ανυπομονησία του να αγωνιστεί και να βοηθήσει το «τριφύλλι», ενώ αναφέρθηκε και στον φίλο του, Χαβιέ Σαβιόλα, αλλά και στο «δέσιμό» του με τον κόσμο της ομάδας.

Οι δηλώσεις του Φιγκερόα στη NOVA:

Πώς περιμένεις αυτό το ντέρμπι;

«Με μεγάλη όρεξη και άγχος, μέχρι να έρθει η στιγμή να παίξω. Θέλω να δω πώς είναι ένα ντέρμπι και στο δικό μας γήπεδο. Το έχω βιώσει στο γήπεδο του αντιπάλου, άρα θα είναι εξαιρετικό να δω το ντέρμπι στη δική μας έδρα».

Γνωρίζεις πολύ καλά την ψυχολογία των ντέρμπι. Έχεις αγωνιστεί σε μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα σου. Τι διαφορετικό έχει το δικό μας ντέρμπι;

«Είναι ίδιο με αυτό που βιώνουμε στην Αργεντινή. Ένα παιχνίδι που αναμένουμε με μεγάλη όρεξη και θέληση. Και οι φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία αυτό το ντέρμπι, ώστε να είναι στις εξέδρες, να φωνάξουν, να υποστηρίξουν την ομάδα τους και να δώσουν και εκείνοι το βροντερό παρών στο ντέρμπι. Όμως ως ποδοσφαιριστής, πρέπει να αποστασιοποιηθείς λίγο από αυτή την ευφορία, από αυτή την όρεξη και να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Δηλαδή ότι πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου, να τα καταφέρεις καλά στις προπονήσεις και να είσαι πανέτοιμος, ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα».

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ