Για την τέταρτη νίκη στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Η Γαλατασαράϊ είναι η μοναδική ομάδα που αγνοεί τη νίκη στην Ευρωλίγκα. Ο στόχος του Ολυμπιακού στη σημερινή αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη (19:00) είναι να την αναγκάσει να συνεχίσει να την αγνοεί και μετά το τέλος του μεταξύ τους αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν θεωρητικά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν το ρεκόρ τους 4-2 με νίκη κόντρα στην Τουρκική ομάδα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Βαγγέλη Μάντζαρη που ξεπέρασε την τενοντίτιδα στο γόνατο, προπονήθηκε χθες και ακολούθησε την αποστολή στην Πόλη.

Από την άλλη η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θέλει οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα πόσο μάλλον στην έδρα της, το «Αμπντί Ιπεκτσί». Βασικό πρόβλημά της η άμυνα καθώς δέχεται σχεδόν 98 πόντους ανά αγώνα. Βέβαια αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους δυο διασυρμούς που γνώρισε  από ΤΣΣΚΑ και Φενέρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν μεγάλη προϊστορία με την τουρκική ομάδα, αλλά στις έξι φορές που οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας από το 2000, έχουν το… πλεονέκτημα. Ο Ολυμπιακός ήταν νικητής στα δύο φετινά φιλικά προετοιμασίας κόντρα στην Γαλατά πριν από λίγους μήνες.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετρά τέσσερις νίκες έναντι δύο της Γαλατά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με την τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων να βρίσκει τους Τούρκους νικητές, τον Δεκέμβριο του 2014 επί τουρκικού εδάφους. Σε εκείνο το παιχνίδι μάλιστα, ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν παίκτης της Γαλατά και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του πίσω από τον Κάρλος Αρόγιο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιγκέλ Πέρεθ (Ισπανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Πέτρι Μάντιλα (Φινλανδία).

 

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για των αγώνα Γαλατάσαραϊ – Ολυμπιακός εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ