Πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνες

Πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνες

 

Σε έντονη κινητικότητα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης ετοιμάζοντας μια σειρά από δράσεις και ενέργειες για την άμεση αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης ενός μεγάλου μέρους της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης το οποίο αποτελείται από αμιαντοσωλήνες. 

Όπως έγινε γνωστό, μετά από σχετική πρωτοβουλία ενημέρωσης που ανέλαβε ο Σύλλογος της Παλιάς Πόλης, ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης οικισμών της Παλιάς Πόλης αποτελείται από αμιαντοσωλήνες, με τους κατοίκους να ζητούν την άμεση αντικατάστασή τους.

Περισσότερες από ογδόντα οικογένειες τροφοδοτούνται καθημερινά με πόσιμο νερό το οποίο διέρχεται από αμιαντοσωλήνες, η χρήση των οποίων έχει απαγορευτεί καθώς κρίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, με την κα Ευαγγελία Παντερμαλή, εκπρόσωπο του  Συλλόγου,  να επισημαίνει στο ThrakiToday.com πως «δεν είναι δυνατόν το 2012 να ζούμε ακόμη με σωλήνες από αμίαντο. Δαπανούνται χρήματα για εκδηλώσεις στην περιοχή και δεν έχουν βρει τους απαραίτητους πόρους ώστε να αλλάξουν τους σωλήνες. Αμιαντοσωλήνες σημαίνει καρκίνος και αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα».

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα μέλη του Συλλόγου προγραμματίζουν μια σειρά από δράσεις με οχλήσεις σε κάθε αρμόδιο φορέα ή υπηρεσία, ασκώντας κάθε μέσο πίεσης για την εξεύρεση λύσης, αν και όπως υπογραμμίζουν τα μέλη του Συλλόγου το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό.

Από τη μεριά της η ΔΕΥΑΞ κάνει λόγο για μια σειρά από μελέτες για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές εντός του δικτύου ύδρευσης της Ξάνθης, και οι οποίες ωστόσο βρίσκονται ακόμη στη σφαίρα της γραφειοκρατίας με τη Δημοτική Επιχείρηση να προφασίζεται έλλειψη πόρων για την εκπόνησή τους.

 

Πηγή: Thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ