Αγανακτισμένοι οι γονείς μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου Μαρκοπούλου: Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε κοντέινερ εδώ και 10 χρόνια

Κραυγή απόγνωσης εξέπεμψαν μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή, οι γονείς των παιδιών του 4ου δημοτικού σχολείου Μαρκοπούλου καθώς για 10η χρονιά συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Όπως κατήγγειλε ο γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Μαρκοπούλου και πρόεδρος της ένωσης γονέων και κηδεμόνων σχολείων Μαρκοπούλου, Βαλάντης Γαλανάκης, «στο 4ο δημοτικό σχολείο, μία προσωρινή λύση που πάρθηκε το 2009, κατέληξε να είναι μόνιμη το 2019. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να στεγάζονται άλλο μέσα σε κοντέινερ. Τα παιδιά μας βρέχονται όταν βγαίνουν να πάνε τουαλέτα, γλιστράνε και πέφτουν. Οι γονείς έφτασαν στο τέρμα, δεν έχουμε καμία πολιτική σκοπιμότητα».

Μάλιστα ο κ. Γαλανάκης έκανε λόγο για «έλλειψη πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού από τον δήμο», καθώς όπως επισήμανε, «έχουμε καταθέσει προτάσεις για τα σχολεία του Μαρκοπούλου που μπορούν να φτιαχτούν έξτρα αίθουσες, πτέρυγες και καινούρια σχολεία αλλά δυστυχώς όταν τους τα λέμε, προσπαθούν να κερδίσουν κάθε φορά χρόνο».

«Δίπλα ακριβώς από το 4ο δημοτικό σχολείο υπάρχει ανεκμετάλλευτος χώρος που θα μπορούσε να γίνει ένα κανονικό σχολείο αλλά δυστυχώς από το 2014 μας λένε ότι ψάχνουν να αγοράσουν ένα άλλο οικόπεδο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Γαλανάκης υποστήριξε ότι πρόβλημα στέγασης αντιμετωπίζουν και άλλα σχολεία στην περιοχή. «Ο δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας έχει εξ ολοκλήρου δύο σχολικές μονάδες, οι οποίες στεγάζουν τους μαθητές σε αίθουσες κοντέινερ. Συνολικά, ο δήμος έχει 31 αίθουσες κοντέινερ σε 5 από τις 18 σχολικές μονάδες που έχει. Στο δήμο μας έχουμε σχολεία που στεγάζονται σε νοικιασμένους χώρους. Σε ένα πρώην εμπορικό κέντρο που έγινε σχολείο, τα παιδιά ανεβαίνουν τρεις ορόφους, με αίθουσες κοντέινερ μέσα, στις οποίες έχουν υποχωρήσει τα πατώματα από τα νερά που έχουν εισρεύσει, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι επικίνδυνος για τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ