Καταγγελία στον Realfm 97.8 για το νοσοκομείο Μεταξά: Ο ασθενής θέλει μάσκα και αναπνευστήρα για να πάει στη μοναδική κοινόχρηστη τουαλέτα

Τις άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στο ογκολογικό νοσοκομείο Μεταξά κατήγγειλε στον Real fm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή συγγενής ασθενούς που νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Στο Μεταξά νοσηλεύονται καρκινοπαθείς. Οι συνθήκες στο Νοσοκομείο είναι άθλιες, δεν αξίζουν όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και για έναν υγιή άνθρωπο. Θα θεωρούσε κανείς αυτονόητο ότι οι ασθενείς θα πρέπει να προστατεύονται από μικρόβια, μολύνσεις. Οι καρκινοπαθείς, με ανοικτές πληγές, προσπαθούν να μεταφερθούν από τα δωμάτιά τους στην μοναδική τουαλέτα που υπάρχει στον όροφο, σε έναν διάδρομο. Για να μπεις μέσα, θέλεις μάσκα και αναπνευστήρα και μποτάκια διαφορετικά θα κολυμπήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιώτα.

«Δεν υπάρχουν τουαλέτες στα δωμάτια των ασθενών. Δεν θα πάθουμε κάτι από την αιτία για την οποία νοσηλευτήκαμε αλλά θα μας βρει άλλο πράγμα. Για πρώτη φορά στα 73 του χρόνια χρειάστηκε να νοσηλευτεί και νιώθει τέτοια απογοήτευση που όταν ξύπνησε από τη νάρκωση να πει ” καταραμένη φτώχεια”. Κανένας δεν το αξίζει αυτό. Το νοσοκομείο είναι για κλείσιμο», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

«Οι εργαζόμενοι δίνουν μία καθημερινή μάχη. Στο παλιό κτίριο λόγω έλλειψης χώρου, υπάρχουν δύο κλινικές που δεν έχουν τουαλέτες μέσα στους θαλάμους. Τώρα όμως, μέσω ΕΣΠΑ θα γίνει ανακατασκευή και θα γίνουν καινούριες τουαλέτες. Η επικινδυνότητα για την υγεία χαρακτηρίζεται από την συχνή καθαριότητα της τουαλέτας που γίνεται από το υγειονομικό βοηθητικό προσωπικό. Φροντίζουμε να υπάρχει καθαριότητα», απάντησε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ρεβέκκα Ψαράκου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ