Έτσι ζημίωσε ο γιατρός τον ΕΟΠΠΥ με 6 εκατ. ευρώ-ΒΙΝΤΕΟ

Τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στην επιφάνεια το σκάνδαλο των 6 εκατ. με σε βάρος του ΕΟΠΥΥ εξήγησε στο Καλημέρα Ελλάδα ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία υπάγεται ο γιατρός.

“Οι γιατροί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχουν πάει στο πειθαρχικό“, δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο Στ.Πλωμαρίτης, Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης, αναφερόμενος στο γιατρό ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είχε ζημιώσει τον ΕΟΠΠΥ με πάνω από 6 εκ. ευρώ, μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων.

Όπως εξήγησε ο Στ.Πλωμαρίτης, η ιστορία ήρθε στη δημοσιότητα τώρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη η ποινική διαδικασία, ενώ έχει συμβεί πριν από 2,5 χρόνια.

Ο γιατρός, που ήταν στα νοσοκομεία του Διδυμότειχου και της Αλεξανδρούπολης, έγραφε συμπληρώματα διατροφής σε ασθενείς που δεν τα χρειάζονταν και οι συνταγές εκτελούνταν κανονικά.

Όμως, σε έλεγχο που έκανε ο ΕΟΠΥΥ, μετά από καταγγελία γυναίκας η οποία διαπίστωσε συνταγογράφηση στο βιβλιάριό της την οποία δεν είχε κάνει, διαπιστώθηκε η απάτη.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, «αυτά γίνονταν σε βάθος χρόνου και ποτέ δεν γινόταν έλεγχος ποιος συνταγογραφεί και τι. Τελευταία άρχισαν οι έρευνες του ΕΟΠΥΥ» και βγήκαν στην επιφάνεια οι απάτες.

Δείτε τι δήλωσε ο διοικητής στον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ