Ως ύποπτος για την τραγωδία στο Μάτι καλείται ο 65χρονος φερόμενος ως εμπρηστής

Με την ιδιότητα του υπόπτου για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι και το Νέο Βουτζά που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους εκλήθη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των Εισαγγελέων και ο 65χρονος ο οποίος φέρεται να είναι ο υπαίτιος της πύρινης λαίλαπας στο Νταού Πεντέλης.

Φέρεται να έκαιγε χόρτα στο Νταού Πεντέλη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αξιολογούνται από τις εισαγγελικές αρχές ο άνδρας φέρεται να έκαιγε χόρτα στο Νταού Πεντέλη και ενδέχεται ή από μια σπίθα ή από σπινθήρες, η φωτιά να μεταδόθηκε γρήγορα στη γύρω περιοχή και να έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ημέρα.

Ο 65χρόνος όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να προετοιμάσει το υπόμνημά του. Κι αυτός πρόκειται να βρεθεί εκ νέου ενώπιον των εισαγγελέων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Προθεσμία

Το ίδιο διάστημα μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν χθες θα βρεθούν ενώπιον των εισαγγελέων και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.Μεταξύ αυτών η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Ηλίας Ψινάκης και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου π, Ευ. Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση των ανωμοτί εξηγήσεων από τους υπόπτους οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν και ποιοι εκ των εμπλεκομένων θα καταστούν κατηγορούμενοι.

Για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς, οι εισαγγελικές αρχές έχουν σχηματίσει ξεχωριστή δικογραφία για το θέμα των πολεοδομικών παραβάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Σχετική παραγγελία για το ζήτημα είχε δώσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής ζητώντας από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.Πηγή: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ