Ανοίγει κύκλος καταθέσεων για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη

Καθηγητές, συμμαθητές αλλά και φίλοι του 15χρονου καταθέτουν από σήμερα προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση αυτοκτονίας του Νικόλα, ο οποίος έθεσε τέλος στη ζωή του καταγγέλλοντας ότι ήταν θύμα bullying.

Τελευταίοι αναμένεται να καταθέσουν οι έξι νεαροί τους οποίος ο έφηβος κατονόμασε στο σημείωμα που άφησε λίγο πριν απαγχονιστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται ο “Ελεύθερος Τύπος”, οι Αρχές έχουν εντοπίσει τους συγκεκριμένους μαθητές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν παρουσία παιδοψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως γράφει η Espresso, οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη μαρτυρία μιας φίλης του 15χρονου, η οποία αποκάλυψε ότι ο Νικόλας είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού σε μια πλατεία κοντά στο σπίτι του.

Όπως κατήγγειλε η φίλη του, ο νεαρός καθόταν σε παγκάκι με φίλες του, όταν παρέα μαθητών από το ίδιο σχολείο που κάθονταν πιο πέρα, τού ζήτησαν τον λόγο γιατί δήθεν τους κοιτούσε και μάλιστα τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στα πόδια.

Οι αστυνομικοί στηρίζουν πολλά στην άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών για το κινητό του Νικόλα και στην εξερεύνηση του υπολογιστή του που πιστεύουν ότι κρύβουν στοιχεία για την ενδοσχολική βία που φέρεται ότι είχε υποστεί. Όπως αναφέρεται, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ακόμη τέτοια κατηγορία, με τη νομική έννοια του όρου.

Επίσης, ερευνάται τ τηλεφώνημα με απόκρυψη που δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου πριν από την αυτοκτονία του όπου περνούσε καλά με τους φίλους του. Σύμφωνα με μαρτυρία μιας φίλης του, ο άγνωστος συνομιλητής φέρεται ότι τον απείλησε και τον εξύβρισε, με αποτέλεσμα να κλείσει το κινητό και να αποχωρήσει από το πάρτι λίγο μετά.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι γονείς και ο αδερφός του καθώς και άλλοι στενοί φίλοι του. Όταν κλείσει ο κύκλος των καταθέσεων, με τους έξι ανηλίκους που αναφέρονται στο σημείωμα που άφησε το παιδί, θα συνταχθεί δικογραφία και θα διαβιβαστεί άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: Espresso, Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ