Καθηγητής του ΑΠΘ δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό – Τι λέει ο ίδιος – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν μιλάμε μόνο για παρεμβάσεις ή παραστάσεις διαμαρτυρίας, να πετάξεις τρικάκια, να πετάξεις χρώματα ή να χειροδικήσεις, που έχουμε δει να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε βάρος συναδέλφων μου. Εδώ μιλάμε για κάτι που συνιστά επιχειρησιακή αναβάθμιση ανθρώπων που επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική. Μιλάμε για ευθύτατη προσβολή της ακαδημαϊκής ελευθερίας, στη δική μου θέση θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος” δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

“Γι’αυτό υπάρχει η κινητοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας για να καταδικαστεί αυτή η ενέργεια. Η ενέργεια αυτή ανήκει στον χώρο του κοινού ποινικού δικαίου, αυτές είναι μαφιόζικοι μέθοδοι προκειμένου να οδηγήσουν σε τρομοκράτηση και σε εκφοβισμό. Ειδικά όταν έχει να κάνει με το γνωστικό αντικείμενο ενός μέλους ΔΕΠ. Προσωπικά διδάσκω Διεθνές Δίκαιο στο ΑΠΘ στη Νομική Σχολή και είναι ένα αντικείμενο που πολλές φορές με βάζει στη διαδικασία να πάρω θέση σε ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και της διεθνούς πολιτικής” τόνισε.

“Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Αν ήμουν αυτή τη στιγμή οικογενειάρχης προφανώς θα ήμουν στα “κάγκελα”, γιατί δεν θα ήταν μόνο η δική μου ζωή σε κίνδυνο, θα ήταν και η οικογένεια μου” συμπλήρωσε.

“Όταν σε στοχοποιούν για τις ιδέες σου, αυτό μας πηγαίνει σε άλλες εποχές, με τη διαφορά ότι εδώ η επίσημη πολιτεία αδυνατεί να επιβάλλει το κράτος δικαίου και να μεριμνήσει για τη δημόσια ασφάλεια” κατέληξε.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, εξέδωσε ανακοίνωση για την στοχοποίηση και τρομοκρατική ενέργεια κατά του Επίκουρου Καθηγητή.

“Σύμφωνα με την ανάληψη ευθύνης που ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο συνάδελφος στοχοποιήθηκε για δραστηριότητες που σχετίζονται με το γνωστικό του αντικείμενο. Η τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας αποτελεί πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου, που υπερβαίνει τον χώρο του πανεπιστημίου και εξελίσσεται σε κυνήγι μαγισσών. Τέτοιες ομάδες απειλούν και τρομοκρατούν συστηματικά προκειμένου να επιβάλουν τις απόψεις τους, προσβάλλοντας την ακαδημαϊκή αξιοπρέπεια, επιτιθέμενες στις επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες των μελών ΔΕΠ και κακοποιώντας κάθε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας και ελευθερίας της έκφρασης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού καταδικάζει έντονα και απερίφραστα την στοχοποίηση και την τρομοκρατική επίθεση κατά του Επίκ. Καθηγητή Μιλτιάδη Σαρηγιαννίδη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και δηλώνει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς αυτόν και κάθε άλλον συνάδελφο, η αξιοπρέπεια και ακαδημαϊκή αξία του οποίου προσβάλλονται από ομάδες αποθρασυνθέντων που επιδιώκουν την κατάλυση κάθε έννοιας ελευθερίας και ασφάλειας εντός και εκτός του πανεπιστημίου. Επιπλέον, η ΠΟΣΔΕΠ καλεί τη συντεταγμένη πολιτεία και ιδίως τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των υποχρεώσεών τους, ώστε επιτέλους να εγγυηθούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα τους όρους ελευθερίας και ασφάλειας που είναι απαραίτητοι για να πραγματοποιήσει το εθνικής σημασίας διδακτικό και ερευνητικό έργο της” αναφέρει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ