Το χιόνι, το κοκορέτσι, το άσπρο άλογο και η κυρία – Τι έκρυβαν τα κουτιά του ντεπόν – Σάλος στην Πάτρα

Ξεκίνησε, στην Πάτρα, η δίκη των κατηγορούμενων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για μεταφορά, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του Τελωνειακού κώδικα και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Πρόκειται για 11 άτομα που συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2017 και που φέρονται να δρούσαν στην Αμαλιάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Δικογραφία 1.200 σελίδων για την υπόθεση

Σήμερα κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών ενώ η δικογραφία που έχει ασκηθεί σε βάρος τους αγγίζει τις 1200 σελίδες.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δέκα υπήκοους Αλβανίας (δύο 22χρονοι, δύο 26χρονοι και έξι ακόμα (ηλικίας 24, 25, 28,33, 38 και 40 ετών) και έναν 30χρονο που εργαζόταν ως ντελιβεράς.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη τους ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία. Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η εγκληματική οργάνωση είχε αποκομίσει τους μήνες πριν τις συλλήψεις, από την διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης,χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Η κατάθεση του αστυνομικού από την δίωξη ναρκωτικών, στον Πύργο

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση αστυνομικού της δίωξης ναρκωτικών, στο Πύργο.

Όπως ανέφερε, στο αστυνομικό Τμήμα έγινε ανώνυμη καταγγελία για κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά και συγκεκριμένα, κοκαΐνη και κάνναβη. Από εκεί πέρα, σύμφωνα με τον αστυνομικό, προέκυψαν στοιχεία από άρση τηλεφωνικού απορρήτου και την παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης ο μάρτυρας θα έπρεπε να καταθέσει μόνο όσα ξέρει από πρώτο χέρι ενώ τόνισε ότι οι πληροφορίες από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν προκύψει παράνομα.

Μάλιστα πριν την έναρξη της δίκης ζήτησαν το αίτημα και τα βουλεύματα για την άρση έτσι ώστε να είναι γνωστό βάσει ποιων στοιχείων και για ποια πρόσωπα ζητήθηκε.

Το χιόνι, το κοκορέτσι, το άσπρο άλογο και η κυρία ήταν κοκαϊνη

Παρόλα αυτά ο μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεση του όσα προέκυψαν από τις συνομιλίες στα τηλέφωνα που παρακολούθησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός υπήρχε ένα διαμέρισμα που παρακολουθούσαν και στο οποίο έμενε πάντα κάποιος ενώ άλλοι από το βράδυ μέχρι το πρωί έλειπαν προκειμένου να έρθουν σε επαφές με υποψήφιους αγοραστές.

Η ομάδα, όπως εξήγησε ο αστυνομικός, είχε στη διάθεση της ένας ποδήλατο ενώ ένα μέλος της είχε αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε στην Αλβανία τα χρήματα που κέρδιζαν από τη μπίζνα τους.

Χιονι, κοκορέτσι, κυρία, άσπρο άλογο ήταν, σύμφωνα με τον αστυνομικό, κάποιες από τις ονομασίες που χρησιμοποιούνταν για την κοκαΐνη οι κατηγορούμενοι. Ο μάρτυρας μίλησε και για τα κέρδη της επιχείρησης και ανέφερε ότι ένα γραμμάριο κοστίζει 50 ευρώ έως 100 και 120 ευρώ. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, κάποιοι από τους κατηγορούμενος αγόραζαν από μέλη της ομάδας ναρκωτικά και τα πωλούσαν στην συνέχεια σε υψηλότερη τιμή.

Σύμφωνα με την κατάθεση, κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν κρύψει ναρκωτικά σε χωράφι που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους. Τα έχασαν όμως καθώς ο ιδιοκτήτης τους όργωσε κι έτσι δε βρήκαν το σημάδι που είχαν βάλει.

Ο αστυνομικός έκανε λόγο για ναρκωτικά που είχαν οι κατηγορούμενοι σε κουτιά από ντεπόν, για ζυγαριά αλλά και για εργαλεία που είχαν στην κατοχή τους για τη συμπίκνωση της κοκαΐνης.

Η κατάθεση του μάρτυρα δεν ολοκληρώθηκε ενώ στο τέλος της συνεδρίασης οι συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν ότι στη συνέχεια της δίκης θα εξετάσουν εξονυχιστικά τον μάρτυρα κατηγορίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ