Ασθενοφόρο “κόλλησε” στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης – Πώς αντέδρασε ο οδηγός – ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοφανείς εικόνες κατέγραψε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο που αναρτήθηκε την Παρασκευή στα social media, τραβήχτηκε την περασμένη Τετάρτη και σε αυτό φαίνεται η ουρά χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί στη συμβολή του περιφερειακού με την Εγνατία, σημείο όπου πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας οι πρόσφυγες και μετανάστες τη δομής Φιλοξενίας των Διαβατών.

Ο δρόμος ήταν για αρκετή ώρα κλειστός, με τα οχήματα, μικρά και μεγάλα, να έχουν σχηματίσει άναρχη ουρά.

Την ίδια ώρα, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσπαθούσε να περάσει από το σημείο για να παραλάβει ασθενή από τη Νέα Μεσημβρία, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Θα ήταν σχετικά εύκολη η αποστολή του πληρώματος του ΕΚΑΒ, αν η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ήταν ελεύθερη.

Κάποιοι από τους οδηγούς, που είχαν αγανακτήσει από τη ζέστη μέσα τα αυτοκίνητά τους, είχαν καταλάβει και τη ΛΕΑ, χωρίς όμως ούτε κι αυτοί να μπορούν να προχωρήσουν περαιτέρω.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το πλήρωμα προειδοποίησε με τη σειρήνα του, τους οδηγούς να ανοίξουν το δρόμο, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, αφού υπήρχαν πολλά μεγάλα οχήματα.

Τότε ο οδηγός του ασθενοφόρου, σε μια ανορθόδοξη αλλά σωτήρια όπως αποδείχθηκε κίνηση κάνε ένα απίστευτο ζιγκ ζαγκ μέσα από τριαξονικά φορτηγά ώστε να μπορέσει να διέλθει από τον μπλοκαρισμένο δρόμο το ταχύτερο δυνατό.

«Το πρόβλημα μα την αποκλεισμένη ΛΕΑ είναι σχεδόν μόνιμο και άλυτο θα έλεγα. Σχεδόν πάντα όταν καλούμαστε να επέμβουμε σε περιστατικό και πρέπει να διέλθουμε εθνικό δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οχήματα που χρησιμοποιούν αδικαιολόγητα της συγκεκριμένη λωρίδα», εξηγεί χαρακτηριστικά ο διασώστης του ΕΚΑΒ, στο ekabnews.gr. Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ