Νοίκιαζαν αυτοκίνητα και έκαναν ληστείες- Έτσι δρούσε η σπείρα που “χτυπούσε” ταχυδρομεία και σούπερ μαρκετ

Τρεις Έλληνες, ηλικίας 35, 40 και 61 ετών ήταν τα μέλη της σπείρας που είχε διαπράξει τουλάχιστον 11 ληστείες σε ταχυδρομικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα στις περιοχές της Νέας Περάμου, Ωρωπού, Καπανδριτίου, Βάρκιζας, Δηλεσίου και Ερέτριας, αλλά και πέντε κλοπές αυτοκινήτων από τις περιοχές του Κορυδαλλού, Αιγάλεω και Αμαρουσίου.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κακοποιοί είχαν συστήσει τη σπείρα εδώ και δύο μήνες και χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών, αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες και σε άλλες περιπτώσεις ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, στα οποία επίσης τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες.

Στη συνέχεια και αφού εντόπιζαν το κατάστημα που θα διέπρατταν τη ληστεία, στάθμευαν το αυτοκίνητο έξω από αυτό και ένας από τους δράστες, φορώντας κουκούλα και κρατώντας πιστόλι, εισέρχονταν σε αυτό και με την απειλή του όπλου αφαιρούσε χρήματα και διέφευγε.

Μετά τη ληστεία και κατά τη διαφυγή τους, σταματούσαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής και αντικαθιστούσαν τις κλεμμένες πινακίδες με τις κανονικές και επιπλέον ο δράστης που είχε εισέλθει στο κατάστημα άλλαζε τα ρούχα του.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί :

  • ένδεκα (11) ένοπλες ληστείες στις περιοχές της Νέας Περάμου, Ωρωπού, Καπανδριτίου, Βάρκιζας, Δηλεσίου και Ερέτριας

  • πέντε (5) κλοπές αυτοκινήτων από τις περιοχές Κορυδαλλού, Αιγάλεω και Αμαρουσίου

Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • ένα (1) πιστόλι

  • δεκαπέντε (15) φυσίγγια

  • τρία (3) ζεύγη κλεμμένων πινακίδων

  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα

  • το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ

  • ρούχα, υποδήματα, γάντια και κουκούλα που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες

Επίσης κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα που είχαν χρησιμοποιήσει για τη διάπραξη των ληστειών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ