• Πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΠΤΥ στον Realfm 97,8: Τουλάχιστον 86 πλαστά πιστοποιητικά σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα

  10:20 μμ, Πέμπτη 17 Μάι 2018 10:20 μμ, Πέμπτη 17 Μάι 2018

  Στην επικείμενη εκδίκαση της υπόθεσης με τις συμφωνίες που είχε κάνει το ΕΚΑΠΤΥ αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία, Χάρης Παπαδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

  "Το ΕΚΑΠΤΥ είναι το εθνικό κέντρο αξιολόγησης της τεχνολογίας στην ποιότητα της υγείας, πιστοποιεί ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Τέτοιοι οργανισμοί υπάρχουν περίπου 50 στην ΕΕ με στόχο να λιγοστέψουν. Στην Ελλάδα ο μοναδικός κοινοποιημένος οργανισμός είναι το ΕΚΑΠΤΥ. Ο οργανισμός με στρατηγικές που έχουν εφαρμοστεί από τον ΕΟΦ και από το υπουργείο Υγείας τείνει να χάσει την κοινοποίηση του, το δικαίωμα να πιστοποιεί" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης και πρόσθεσε:

  "Τείνει να χάσει την κοινοποίηση του γιατί από το 2016, όταν κατάλαβα ότι το ΕΚΑΠΤΥ αποτελούσε ένα από τα πλυντήρια όλης της υγείας υπό την ανοχή του ΕΟΦ και του υπουργείου Υγείας, μίλησα με τους υπουργούς και τους εξήγησα ότι εάν τυχόν θέλουν να το εξυγιάνουν, μπορούμε να το εξυγιάνουμε, εάν δεν θέλουν να μου το πουν διότι θα το κλείσει ο ίδιος ο ΕΟΦ".

  "Ο ΕΟΦ έχει συγκαλύψει τις παρανομίες που έγιναν στο ΕΚΑΠΤΥ, με αποκορύφωμα τη γενική συνέλευση του 2015 όπου ο ΕΟΦ παρότρυνε το ΕΚΑΠΤΥ να συνεχίσει να κάνει δουλειές στο εξωτερικό και κυρίως με την Τουρκία, για να καλύψει τα ταμειακά του ελλείμματα που προέρχονται από απώλειες πόρων του υπουργείο Εξωτερικών που τις είχε διαθέσει για άλλο σκοπό. Για αυτόν τον ίδιο λόγο ήδη η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έχει ασκήσει δίωξη κατά της προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΑΠΤΥ σε βαθμό κακουργήματος. Δηλαδή, για αυτά που κάλυψε ο ΕΟΦ το 2015 ήδη ασκείται δίωξη το 2018, ο ΕΟΦ είναι σε αμηχανία τώρα" δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΠΤΥ και σημείωσε:

  "Η αυριανή δίκη, η μήνυση που έχω καταθέσει είναι μία από τις τέσσερις μηνύσεις που έχω καταθέσει. Η αυριανή μήνυση εναντίον των Τούρκων που συκοφάντησαν εμένα και το ΕΚΑΠΤΥ έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική του ΕΟΦ, διότι ο ΕΟΦ θέλει να το αποσβέσει".

  Αναφερόμενος στο πρόβλημα με τις τουρκικές εταιρείες ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι υπήρχαν "τουλάχιστον 86 πλαστά πιστοποιητικά σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα οποία τράβηξα πίσω... Εγώ ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά από μικρό παιδί, δεν θα αφήσω αυτή την κατάντια και αυτή τη σαπίλα να προχωρήσει"

  Ακούστε το ηχητικό:

  Μέρος 1ο:

  Μέρος 2ο:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα