Πορεία διαμαρτυρίας στη Λέσβο με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Λέσβο, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού και την ομιλία του στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Κάτοικοι του νησιού πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας αντιδρώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, ενώ αντιεξουσιαστές καλούν σε αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, έχοντας συγκεντρωθεί στο σημείο με κράνη, μαντήλια και κόκκινες σημαίες.

Παράλληλα, εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μία δυναμική αντίδραση στην επικείμενη κατάργηση του ΦΠΑ. Διαδηλωτές κατέκλεισαν την πλατεία Σαπφούς με στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση, πως η Λέσβος πλέον δεν αντέχει…

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των πολιτών στον πρωθυπουργό και εν συνεχεία συμμετείχε στη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλειστοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ επί ποδός βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.Νωρίτερα, μάλιστα, τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου διεξάγεται η ομιλία του Πρωθυπουργού. Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι «απάντησαν» στους αστυνομικούς με φωτοβολίδες, ωστόσο δεν δόθηκε έκταση στο επεισόδιο.

Από το πρωί τα καταστήματα έμειναν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ασυνήθιστη εικόνα η πόλη.Πηγή: ant1news.gr

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ