Μόνο στο enikos.gr: Μάστιγα οι πρωινές καταδρομικές ληστείες στον Ασπρόπυργο: Θύμα επίθεσης περιγράφει πώς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με κακοποιούς

Της Τζίνας Αρβανίτη

Η επίθεση στον 70χρονο επιχειρηματία στον Ασπρόπυργο, την ώρα που πήγαινε να ανοίξει την επιχείρησή του, έφερε στο φως παρόμοιες περιπτώσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καθημερινά, ζουν με τον φόβο τέτοιων περιστατικών.

Ένας 60χρονος οδηγός βυτιοφόρων, περιγράφει στο enikos.gr, τη δική του “εμπειρία”, η οποία έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτήν του επιχειρηματία.

“Ήταν 6 το πρωί. Μόλις είχα φτάσει έξω από την εταιρεία του αδελφού μου και πριν προλάβω να ενημερώσω τον φύλακα να μου ανοίξει, σταμάτησε δίπλα μου ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, άνοιξε η πίσω δεξιά πόρτα του οχήματος και από μέσα βγήκε ένας άνδρας, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με ένα κασκόλ για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του. Με πλησίασε και με άγριο ύφος, κρατώντας ένα μαχαίρι, μου ζήτησε το κινητό μου. Μάλιστα, προσπάθησε να βάλει το χέρι του στη εσωτερική τσέπη του μπουφάν μου. Εγώ αντέδρασα και προσπάθησα να τον χτυπήσω. Εκείνος δεν το περίμενε, προσπάθησε να αμυνθεί αλλά φαίνεται πως σάστισε και αμέσως μπήκε στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή”, αναφέρει ο 60χρονος άνδρας στο enikos.gr.

Όμως, η περιπέτειά του, δεν τελείωσε εκεί. “Ένα λεπτό μετά, πριν προλάβω να μπω στην εταιρεία, οι κακοποιοί επέστρεψαν. Και αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένοι. Κατέβηκαν και οι τρεις από το αυτοκίνητο και άρχισαν να με χτυπούν και εγώ ανταπέδωσα όσο μπορούσα. Όταν δεν κατάφεραν να μου πάρουν ένα τσαντάκι που είχα κι αφού μάλλον, διαπίστωσαν ότι δεν έχω κάτι άλλο επάνω μου, ξαναμπήκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν”, περιγράφει στο enikos.gr o οδηγός.

Το περιστατικό κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της εταιρείας. Ωστόσο, όταν ο 60χρονος πήγε με το υλικό αυτό στην αστυνομία για να το καταγγείλει, τον περίμεναν άλλες δύο… “εκπλήξεις”. Όπως αναφέρει το θύμα της επίθεσης στο enikos.gr, ο ίδιος ο διοικητής του τμήματος αναγνώρισε το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί, καθώς ήταν το αυτοκίνητο ενός… γείτονά του, το οποίο είχε κλαπεί, ενώ το προηγούμενο πρωινό, όπως ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς, θύμα ληστείας με τον ίδιο τρόπο είχε πέσει και ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος είχε πάει κι εκείνος να ανοίξει την εταιρεία του γιου του, από τον οποίο μάλιστα, οι δράστες, είχαν καταφέρει να αποσπάσουν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.

“Η κατάσταση στον Ασπρόπυργο, είναι δραματική. Γνωρίζετε ότι φεύγουν εταιρείες από την περιοχή εξαιτίας της εγκληματικότητας; Δεν τολμάμε να πάμε στις δουλειές μας το πρωί. Παντού υπάρχουν καμμένα αυτοκίνητα… Είναι κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία οι δράστες καίνε μετά για να κρύψουν τα ίχνη τους”, τονίζει ο 60χρονος οδηγός βυτιοφόρων στο enikos.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ