Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την εξαφάνιση του κτηνοτρόφου από τη Θεσσαλονίκη

Τα νέα στοιχεία που βγήκαν για πρώτη φορά στο φως για το θρίλερ του κτηνοτρόφου στη Θεσσαλονίκη, συνδέουν τα χαμένα κομμάτια του μακάβριου παζλ.

Σύμφωνα με σημαντική πληροφορία που έφτασε στην Αγγελική Νικολούλη, ο Δημήτρης Γραικός τη νύχτα πριν εξαφανιστεί, βρισκόταν σε μεγάλη ένταση.

Επισκέφθηκε άνθρωπο που εμπιστευόταν και του παρέδωσε στοιχεία – φωτιά που αφορούσαν σε οικονομικές συναλλαγές του. Ήταν ταραγμένος και δήλωνε αποφασισμένος να τελειώσει με κάποιον που κατονόμασε, ο οποίος του χρωστούσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Την επόμενη μέρα, εξαφανίστηκε από προσώπου γης…

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη έφερε στο φως ένα ακόμη σοβαρό στοιχείο. Ο Δημήτρης Γραικός κρατούσε σημειώσεις σε ένα τετράδιο με λεπτομέρειες από τις οικονομικές συναλλαγές του, υπογραμμισμένες σε κάποια σημεία με μαύρο μαρκαδόρο.

Το χειρόγραφο αυτό ντοκουμέντο, έχει ήδη παραδοθεί στις Αρχές και φωτίζει πολλά σκοτεινά σημεία της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Ο νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του επιχειρηματία Νίκος Διαλυνάς, που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ» την Παρασκευή 9 Μαρτίου, τόνισε:

«Πρόκειται για σοβαρότατα στοιχεία που είναι εύκολο να ταυτοποιηθούν από ειδικούς. Ενδεχομένως αυτά που σημείωσε ο Γραικός, να μας δίνουν τα βασικά: Τον δράστη, τον τόπο και το κίνητρο

Με την οικογένεια συνεχίζουμε να ψάχνουμε την αλήθεια. Μετά τα ποτάμια της περιοχής, τις μάντρες με τα ανταλλακτικά, μια νέα έρευνα θα ξεκινήσει σε στάβλους, με ειδικό ανιχνευτή μετάλλων που φέραμε από τη Γερμανία για να εντοπιστεί το αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτήματα προκαλούν οι μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή, σχετικά με αλλοδαπούς εργάτες συγκεκριμένης μονάδας της περιοχής. Οι εργάτες αυτοί έφυγαν βιαστικά από την χώρα αμέσως μετά την εξαφάνιση του επιχειρηματία. Συγγενείς τους που φέρονται να εργάζονταν στα σφαγεία, χάθηκαν κι αυτοί την ίδια περίοδο.

Το «Τούνελ» βρήκε έναν ακόμη μάρτυρα – κλειδί, ο οποίος μίλησε για το επίμαχο απόγευμα της εξαφάνισης. Ο οδηγός φορτηγού είπε ότι συναντήθηκε με τον έμπορο τον οποίο ο Γραικός ακολουθούσε με το αυτοκίνητο, όταν έφυγαν από τα σφαγεία. Τον βρήκε στο στάβλο του και του ξεφόρτωσε χώμα.

«Μετά τα σφαγεία του πήγα το χώμα…»

Το φορτηγό έφτασε στις εγκαταστάσεις του εμπόρου γύρω στις έξι.

«Ο ιδιοκτήτης του στάβλου έφτασε την ώρα που πήγα κι εγώ. Του παρέδωσα το χώμα, μιλήσαμε μετά για κάνα εικοσάλεπτο και γύρω στις έξι και είκοσι με έξι και μισή, έφυγα», ανέφερε στο «Τούνελ».

Ισχυρίστηκε πως ο ίδιος έμαθε για την εξαφάνιση του Γραικού μετά από μέρες όταν κλήθηκε από την Ασφάλεια για να καταθέσει. Όπως είπε δεν θυμάται να ήταν κάποιος άλλος στο στάβλο εκείνο το απόγευμα εκτός από τον ιδιοκτήτη, τον οποίο άφησε εκεί όταν έφυγε. Ανέφερε ακόμα πως οι δυο τους γνωρίζονται από παιδιά.

«Είναι ένας οικογενειάρχης άνθρωπος που ασχολείται μόνο με τις δουλειές του. Απλώς έτυχε να είναι ο τελευταίος που είδε τον Γραικό», τόνισε.

«Έφυγε άρον-άρον μετά τον Γραικό…»

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε μάρτυρας στο «Τούνελ», ένας Ρουμάνος που εργαζόταν στον στάβλο του εμπόρου που συναντήθηκε με τον Γραικό πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί, νοίκιαζε σπίτι στην περιοχή του Ανατολικού. Αμέσως μετά τον χαμό του κτηνοτρόφου, ο άνθρωπος αυτός ξενοίκιασε το σπίτι του άρον – άρον και έφυγε από τη χώρα.

«Πήγε στη Ρουμανία μαζί με τη γυναίκα του επειδή όπως είπε ήταν άρρωστος. Λίγο καιρό μετά ένας ξάδελφος του ήρθε στην Ελλάδα από τη Ρουμανία και έπιασε δουλειά στις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου εμπόρου. Τώρα τι σχέση έχουν κι αν έχουν σχέση, ερευνήστε το», τόνισε ο μάρτυρας.

«Οι Ρουμάνοι εργάτες μου χάθηκαν ξαφνικά…»

Η Αγγελική Νικολούλη επικοινώνησε ξανά με τον άνθρωπο που ακολούθησε ο αγνοούμενος με το αυτοκίνητο του όπως φάνηκε από τις κάμερες.

Σε ερώτηση αν εργάζονταν σε αυτόν αλλοδαποί εργάτες, απάντησε πως απασχολούσε στο στάβλο του Ρουμάνους, στους οποίους διέθετε και καταλύματα στον ίδιο χώρο.

«Αυτοί έφυγαν με το που χάθηκε ο Γραικός, μόλις κλήθηκαν από την Αστυνομία για κατάθεση. Αυτό μου κίνησε την περιέργεια. Μπορεί να τους έψαξαν δεν ξέρω, γιατί μου έδειξαν φωτογραφίες κάποια στιγμή οι αστυνομικοί. Έμενε και κάποιος άλλος Ρουμάνος στο χωριό και μόλις ήρθε η Ασφάλεια , εξαφανίστηκε και αυτός. Είχαν σόι με άλλους που δούλευαν στα σφαγεία. Από παντού έχουν εξαφανιστεί», τόνισε.

Ο έμπορος διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες πως χρωστούσε χρήματα στον Γραικό. «Σου το ‘χω ξαναπεί. Υπάρχουν κομμένα τιμολόγια και επιταγές πριν εξαφανιστεί, όλα είναι κατατεθειμένα. Του έδωσα παραπάνω μετρητά. Εγώ τρελαίνομαι όταν τα ακούω αυτά τα πράγματα και όλοι με ξέρουν εδώ. Εάν ρωτήσεις και σου πουν ότι χρωστάω έστω ένα ευρώ, πες μετά ό,τι θες για μένα. Αυτό το πράγμα στο λέω και είμαι κατηγορηματικός. Ούτε οφειλή υπάρχει ούτε τίποτα», ήταν η απάντηση του.

Ανέφερε πως δεν γνώριζε καλά τον Γραικό σε προσωπικό επίπεδο, παρά μόνο επαγγελματικά. Το επίμαχο απόγευμα που εξαφανίστηκε ο κτηνοτρόφος, ο ίδιος φεύγοντας από τα σφαγεία πήγε στις εγκαταστάσεις του και συναντήθηκε με συνεργάτη του.

Ισχυρίστηκε πως όταν ο συνεργάτης του ξεφόρτωσε το χώμα που του πήγε με το φορτηγό στο στάβλο, πήγε σπίτι του για να ξεκουραστεί.

« Είχα και εγώ Ρουμάνους εργάτες…»

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με τον Σάββα Τσοποζίδη ιδιοκτήτη των σφαγείων, για περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο ίδιος δεν φάνηκε να γνωρίζει για κάποια συγγένεια μεταξύ των εργαζομένων των δύο εγκαταστάσεων. Όπως είπε απασχολούσε δύο Ρουμάνους τον έναν μόνιμα και τον άλλον έκτακτα. Ανέφερε πως ο εργάτης που δούλευε μόνιμα στα σφαγεία, ήταν εκεί την περίοδο που εξαφανίστηκε ο Γραικός και έφυγε από την Ελλάδα στο τέλος του 2017.

«Ο συγκεκριμένος εργάτης είχε καταθέσει στις Αρχές, δεν ξέρω αν συνέβη το ίδιο και με τον άλλον. Κανείς από τους δικούς μου αλλοδαπούς εργαζόμενους δεν χάθηκε ξαφνικά όπως λένε. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται στα σφαγεία για χρόνια», τόνισε ο κ. Τσοποζίδης.

«Στο βουνό θα βρείτε καμένο το αυτοκίνητο»

Η βαθιά έρευνα του «Τούνελ» στην υπόθεση του Δημήτρη Γραικού έχει ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα τους φίλους τηλεθεατές, που σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν, επικοινωνούν και δίνουν σχετικές πληροφορίες.

Μία από αυτές σήμανε συναγερμό. Έκανε λόγο για το κουφάρι ενός καμένου και κομμένου αγροτικού αυτοκινήτου, που βρισκόταν σε βουνό της περιοχής απ’ όπου χάθηκε ο επιχειρηματίας.

Το «Τούνελ» ήρθε σε επαφή με τον αδελφό του αγνοούμενου, που όλο αυτό τον καιρό ψάχνει για κάποιο στοιχείο. Τον ενημέρωσε σχετικά και μαζί με την ρεπόρτερ της εκπομπής αλλά και με έναν μηχανικό αυτοκινήτων, ξεκίνησαν για το σημείο που υπέδειξε ο μάρτυρας.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του και με τον χάρτη στα χέρια η μικρή ομάδα έφθασε στον τόπο, που δεν απέχει πολύ από την κτηνοτροφική μονάδα του Γραικού.

Στην άκρη του δρόμου αντίκρισαν τα απομεινάρια του κατεστραμένου αυτοκινήτου, από το οποίο έλλειπε η καρότσα. Ο μηχανικός δεν μπορούσε να εκτιμήσει την μάρκα του οχήματος , ούτε το χρώμα του που είχε αλλοιωθεί από τη φωτιά. Διέκρινε μόνο πως είχε μονή καμπίνα. Ο Νίκος Γραικός στην αρχή βρήκε κοινά στοιχεία με το αυτοκίνητο του αδελφού του.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν από την ρεπόρτερ της εκπομπής οι αστυνομικοί που χειρίζονται τη υπόθεση. Αφού ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το εύρημα και τις διαπιστώσεις του μηχανικού που συνόδεψε τον αδελφό του Δημήτρη Γραικού, είπαν πως γνώριζαν για το συγκεκριμένο κουφάρι και πως το είχαν ερευνήσει.

Φανερά απογοητευμένος ο Νίκος Γραικός είπε στο «Τούνελ»:

«Δυστυχώς δεν ήταν αυτό. Προσωπικά πιστεύω πως ότι συνέβη στον αδελφό μου συνέβη από τη στιγμή που έφυγε από τα σφαγεία μέχρι τη Βαλμάδα. Ο έμπορας τάχα μου δεν τον είδε ενώ τον ακολουθούσε… Για το χρήμα έγιναν όλα; Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τι έρευνες…» κατέληξε.

Η αρχή του θρίλερ

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILUX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. Εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα σφαγεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του, ούτε το αυτοκίνητο του.

Πηγή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ