20 όμορφα ονόματα που μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας

Είναι μια από τις πιο σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις που παίρνουν οι νέοι γονείς, όταν επιλέγουν να μην τηρήσουν τις παραδόσεις, δίνοντας στο παιδί κάποιο από τα ονόματα των παππούδων. Οι επιλογές είναι άπειρες, γι΄αυτό εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε 20 όμορφα ονόματα, 10 για αγόρια και 10 για κορίτσια… έτσι για να σας δώσουμε μια ιδέα!

Απόστολος

Σημαίνει αγγελιοφόρος του Θεού. Το όνομα αυτό εκπέμπει κύρος και σοβαρότητα, κάτι που θα του χρησιμεύσει μεγαλώνοντας.

Βιργινία

Ελαφρώς παλιομοδίτικο, αλλά μελωδικό και γεμάτο θυληκότητα Ταιριάζει σε μικρές κοκέτες και κορίτσια δημιουργικά, που ξέρουν να εκτιμούν την ομορφιά γύρω τους.

Εμμανουήλ

Αν και, πιθανότατα, θα γίνει Μανώλης ή Μάνος, το Εμμανουήλ είναι ένα υπέροχο όνομα που δόθηκε και στον ίδιο τον Χριστό για να υπογραμμίσει τη θεϊκή καταγωγή του.

Αρετή

Ξεκάθαρη η σημασία του και ακαταμάχητος ο συμβολισμός του. Ένα όνομα που δεν εντυπωσιάζει, αλλά ταιριάζει σε χαμηλών τόνων κορίτσια.

Ανδρέας

Εύηχο και ανδροπρεπές, είναι ένα όνομα που εμπνέει εμπιστοσύνη στον κάτοχό του και επιβάλλεται αν… το παιδί γεννηθεί στις 3 του Σεπτέμβρη.

Ρεγγίνα

Αν έχετε προλάβει να μεγαλώσετε μια μικρή βασίλισσα και το όνομα Έλσα κάνει πολύ μπαμ στους κύκλους των μαμάδων, υπάρχει μια πολύ καλύτερη επιλογή… Ρεγγίνα

Απόλλων

Θεϊκό όνομα που εμπνέει προσδοκίες και μια φύση δημουργική, όσο και σαρωτική. Αν το παιδί γίνει μουσικός θα του έρθει γάντι, αν πάλι δείξει έφεση στον “ποδόγυρο” θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένος.

Αθηναΐς

Καλό το Αθηνά και γεμάτο κύρος, αλλά θυμίζει λίγο εκείνο το κορίτσι στο σχολείο που φορούσε μόνο ζακέτες που έπλεκε η μαμά της. Το Αθηναΐς απ’ την άλλη, είναι όνομα για πιο ανεξάρτητα κορίτσια.

Ηρακλής

Δε χρειάζεται να πνίξει κάνα φίδι στην κούνια του για να πειστείτε ότι το Ηρακλής είναι ότι πρέπει για το καμάρι σας, ειδικά αν βγήκε πιο… νταβραντωμένο απ’ ότι συνηθίζεται.

Ευγενία

Το άκουσμα του ονόματος αυτού προκαλεί όμορφα συναισθήματα και είναι να απορεί κανείς πώς δεν είναι πιο διαδεδομένο στη χώρα μας, αφού σημαίνει “από τζάκι”.

Πάρις

Αναλόγως, βέβαια, και το επίθετο, ένα όνομα που ταιριάζει γάντι σε μελλοντικούς γκαλερίστες, διπλωμάτες ή αρχιτέκτονες. Αν κάποια από αυτές τις προοπτικές σας συγκινεί, μη διστάσετε.

Αιμιλία

Μία Αιμιλία δε μπορεί παρά να ξεχωρίζει απ’ το πλήθος, να είναι πολυτάλαντη και να διατηρεί υψηλές φιλοδοξίες. Αν η κορούλα σας δείχνει τέτοιες τάσεις, τότε μόλις της βρήκατε όνομα.

Δημοσθένης

Δεινός ρήτορας και πεισματάρης ο ομώνυμος της αρχαιότητας, αλλά επίσης, είχε κι ένα από τα πιο εύηχα και αριστοκρατικά ονόματα της εποχής.

Μυρτώ

Κόντα στην πολύτιμη θέση που κατέχει στην ελληνική παράδοση, η μυρτιά μας έχει δώσει κι ένα υπέροχο γυναικείο όνομα. Σύντομο, εύηχο, επιβλητικό και μυστηριώδες.

Λεωνίδας

Προφανής επιλογή για γονείς θέλουν να μπολιάσουν το ριζικό του κανακάρη τους με λίγη δόση ηρωισμού και διαχρονικού ιστορικού μεγαλείου. Πηγή πληροφοριών: mama365.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ