• Καβγάς για το χειρουργείο του Τσίπρα - Τι απαντά ο Πολάκης και το "Ευγενίδειο" στην ΠΟΕΔΗΝ

  6:09 μμ, Δευτέρα 10 Ιουλ 2017 6:09 μμ, Δευτέρα 10 Ιουλ 2017

  Διευκρινίσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, παρέχει, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του «Ευγενίδειου», απαντώντας στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού, μετά το εξιτήριό του από το θεραπευτήριο.

  Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σπεύδει με ανάρτησή του στο Facebook να επιτεθεί στην ΠΟΕΔΗΝ αναφέροντας ότι «όσο μεγαλώνει η συνδικαλιστική σου απαξίωση στα μάτια των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ,τόσο πιο πολύ θα πέφτεις στο βούρκο της λασπολογίας και της συκοφαντίας χρησιμοποιώντας ακόμα και τη χειρουργική επέμβαση του Πρωθυπουργού».

  Η ανακοίνωση του Ευγενίδειου:

  «Σχετικά με τις αιτιάσεις που έχουν εγερθεί, μετά τη νοσηλεία του κ. Πρωθυπουργού στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο», και αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιδρύματος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  Το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι Νοσηλευτικό Ίδρυμα, του οποίου Κύριος Μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

  Λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.

  Η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω του “κοινωφελούς” χαρακτήρα του Ιδρύματος.

  Το ότι το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως π.χ. το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας».

  Τι αναφέρει η ανάρτηση Πολάκη στο Facebook

  Στην ΠΟΕΔΗΝ απάντησε μέσω Facebook και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναφορικά με το αν το «Ευγενίδειο», όπου νοσηλεύτηκε ο Πρωθυπουργός, είναι ιδιωτικό ή δημόσιο θεραπευτήριο.

  «Όσο μεγαλώνει η συνδικαλιστική σου απαξίωση στα μάτια των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ,τόσο πιο πολύ θα πέφτεις στο βούρκο της λασπολογίας και της συκοφαντίας χρησιμοποιώντας ακόμα και τη χειρουργική επέμβαση του Πρωθυπουργού», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

  «Για να τελειώνουμε: Το Ευγενίδειο πέρασε στο πανεπιστήμιο μετά από κινητοποίηση των φοιτητών της Ιατρικής το 1988 ώστε να αυξηθούν οι πανεπιστημιακές κλίνες που εκπαιδευόμασταν .Μετά από την κινητοποίηση αυτή περιήλθε το σύνολο σχεδόν των μετοχών στην ιδιοκτησία του πανεπιστήμιου Αθηνών με βάση τη διαθήκη του ιδρυτή του που είχαν μπλοκάρει κάποιοι που τ ήθελαν να παραμείνει ιδιωτική Κλινική .Για πολλά χρόνια λειτουργήσαν πανεπιστημιακές κλινικές ,εκπαίδευσε φοιτητές και έδινε ειδικότητα

  Τη δεκαετία της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού αλλά και μετέπειτα ΚΑΙ ΕΚΕΙ έγιναν όργια υπερτιμολογήσεων που βεβαια τοτε η ΠΟΕΔΗΝ ΟΥΤΕ ΕΒΛΕΠΕ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΓΕ .!!!!! Τώρα τα ανακάλυψε αυτά που χειρουργήθηκε ο πρωθυπουργός και που η κυβέρνηση μας ολοκλήρωσε τους ελέγχους και τα έστειλε στη δικαιοσύνη γιατί είχαν "κολλήσει" ..... Με δικές μας παρεμβάσεις ,ομαλοποιήθηκε η χρηματοδότηση απο ΕΟΠΥΥ ,ξανάρχισαν να λειτουργούν πανεπιστημιακές κλινικές και εργαστήρια και να εκπαιδεύουν φοιτητές και σύντομα θα υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να ενταχθεί και αυτό (αλλά και ΑΛΛΑ .....) κανονικά στο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι με τη νομική μορφή που είναι σήμερα δηλαδή της ΑΕ που ανήκει ολοκληρωτικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών . Πόσα ψέματα θα πείτε ακόμα για να δικαιολογήσετε την ύπαρξη σας!!!!», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

  Δείτε την ανάρτηση:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα