Σε τραγική κατάσταση τα κλιματιστικά στα νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, οι συγγενείς τους, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας σε συνθήκες καύσωνα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ “σε θαλάμους νοσηλείας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων δεν υπάρχει κλιματισμός είτε γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί καθόλου μηχανήματα, είτε γιατί είναι χαλασμένα και δεν έγινε έγκαιρα συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων”.

Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και σε άλλα νοσοκομεία όπου ο κλιματισμός είτε δεν λειτουργεί, είτε τα μηχανήματα είναι σε τραγική κατάσταση.

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ:

Ολόκληρη η ανακοίνωσή της ΠΟΕΔΗΝ:

“Τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει στους 43ο κελσίου

Καθηλωμένοι Ασθενείς στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΤΕΠ – ΜΕΘ χωρίς κλιματισμό.

Υγειονομική βόμβα την χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα ή να μην εφημερεύσει το Νοσοκομείο

την ερχόμενη Παρασκευή

ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του τετραμήνου (Ιανουάριος – Μάιος 2017) από τα οποία προκύπτει ότι το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα 1,8δις οφείλεται και στη συνεχή μείωση των δαπανών για τα Νοσοκομεία.

Μειωμένες είναι οι επιχορηγήσεις το τετράμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2017 στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κατά 140εκ.ευρώ έναντι του στόχου που έθετε ο προϋπολογισμός.

Να γιατί δεν έχουν μπάτζετ τα Νοσοκομεία για υλικά χειρουργείων και ορθοπεδικών επεμβάσεων (π.χ. Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Παίδων Πεντέλης).

Να γιατί δεν έχουν μπάτζετ για χημειοθεραπείες (π.χ. Νοσοκομείο Βόλου).

Να γιατί δεν μπορούν να συντηρήσουν και να ανανεώσουν τα ιατρικά μηχανήματα, τους αξονικούς τομογράφους (π.χ. Άρτα, Αττικό, Ασκληπιείο, Σισμανόγλειο).

Να γιατί Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αξονικό τομογράφο (π.χ. Αμαλιάδα, Νάουσα).

Να γιατί με καύσωνα 43ο κελσίου Νοσοκομεία δεν έχουν κλιματιστικά.

Κλιματισμός Νοσοκομείων συνέχεια

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το είδαμε και αυτό!!!

Σε θαλάμους νοσηλείας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων δεν υπάρχει κλιματισμός είτε γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί καθόλου μηχανήματα, είτε γιατί είναι χαλασμένα και δεν έγινε έγκαιρα συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων. Αν είναι δυνατόν!!! Θάλαμοι νοσηλείας με καθηλωμένους Ασθενείς στα τέσσερα στο κρεβάτι τους με 43ο κελσίου και να μην έχουν κλιματισμό. Κόλαση!!! Συνθήκες χειρότερες των φυλακών.

Συγκεκριμένα:

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δεν διαθέτουν κλιματισμό πάνω από 30 θάλαμοι νοσηλείας λόγω βλάβης των κλιματιστικών και έλλειψη ψυκτικών να τα επισκευάσουν.

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Πάνω από 30 θάλαμοι Νοσηλείας δεν διαθέτουν καθόλου κλιματισμό λόγω έλλειψης μηχανημάτων. Τώρα έγινε προσπάθεια παραγγελίας αλλά η τοποθέτηση θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Που να βρεθούν χρήματα σε ένα Νοσοκομεία με αναιμικό προϋπολογισμό

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολλά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης συντήρησης. Σε χώρους Νοσηλείας εντός του Νοσοκομείου και τις εξωνοσοκομειακής δομές. Τώρα γίνεται προσπάθεια επισκευής.

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ελλιπέστατος κλιματισμός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στους χώρους αναμονής Ασθενών και τα ιατρεία. Είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν αποδίδει λόγω κατασκευαστικών λαθών και υπερανάπτυξης του Νοσοκομείου Ασθενείς έκτακτα περιστατικά ταλαιπωρούνται περιμένοντας 8 ώρες στην αναμονή να εξεταστούν, υποφέροντας ταυτόχρονα και από τη ζέστη. Οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν υγειονομική βόμβα. Ζητάνε εάν δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα να μην εφημερεύσει το Νοσοκομείο την ερχόμενη Παρασκευή. Ακόμη και η ΜΕΘ δεν έχει επαρκή κλιματισμό. Τι άλλο θα δούμε!!! Επίσης κλιματισμό δεν διαθέτουν τα πλυντήρια και άλλοι χώροι εργασίας των υπαλλήλων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Χάλασε το ψυγείο του νεκροθαλάμου. Δεν υπάρχουν χρήματα να αλλάξει το μοτέρ!!! Τέτοια κατρακύλα!!! Ευτυχώς λειτουργεί το ένα. Όταν πεθαίνουν δύο Ασθενείς που έχει τύχει, συμβαίνουν τραγελαφικές καταστάσεις.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου για την κατάσταση του κλιματισμού σύμφωνα με την άποψη των υπευθύνων του Νοσοκομείου: Το κεντρικό σύστημα κλιματισμού δεν αποδίδει στο κτίριο επειδή η ισχύς δεν μπορεί να καλύψει την ανάπτυξη 140 κλινών και των Διοικητικών υπηρεσιών. Είναι άρτια συντηρημένο και δρομολογήθηκε η αγορά νέου συμπληρωματικού μηχανήματος για την οριστική λύση του θέματος. Ειδικά σε δύο κλινικές υπάρχει πρόβλημα όταν οι θερμοκρασίες αγγίζουν υψηλά επίπεδα 39ο – 40ο βαθμούς κελσίου.

ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: οι ασθενείς των εν λόγω κλινικών θα υποφέρουν τις επόμενες ημέρες του καύσωνα. Η καθυστέρηση στην αγορά νέου παρά την υπερανάπτυξη του κτιρίου έχει σχέση με τους κουτσουρεμένους των προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων την περίοδο των Μνημονίων.

Δείτε φωτογραφίες με την κατάσταση κλιματιστικών μηχανημάτων από Νοσοκομεία της Αττικής. Και ανεμιστήρες!!!”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ