Παπαγγελόπουλος: Ενοχοποιήθηκε άδικα η Βασιλική Θάνου

Της Άννας Κανδύλη

Αναδρομή στην ιστορία του Αρείου Πάγου από τη αρχαιότητα έως σήμερα, έκανε κατά την ομιλία της στην εκδήλωση για τα 182 χρόνια του Ανώτατου Δικαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton, η πρόεδρός του Βασιλική Θάνου.

Ξεκινώντας από τον 5 π.Χ. αιώνα, σημείωσε ότι τα μέλη του Αρείου Πάγου ήταν πρόσωπα ώριμης ηλικίας, ώστε “να διαθέτουν γνώση και εμπειρία των ανθρωπίνων πραγμάτων, είχαν διατελέσει προηγουμένως σε σημαντικές διοικητικές θέσεις, προκειμένου να είναι δοκιμασμένοι και να διαθέτουν αδιαμφισβήτητο ήθος στη δημόσιο και ιδιωτική ζωή τους».

Κλείνοντας, την ομιλία της ευχαρίστησε όλους “θερμά για τη στήριξη, την αγάπη και για την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλατε, την οποία ομοίως ανταποδίδω».

Aπό την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου στην ομιλία της με θέμα «η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου -1835 έως 2017», αναφέρθηκε και αυτή διαχρονικά στην πορεία της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου.

“Η κυρία Θάνου ενοχοποιήθηκε άδικα» είπε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Ανέφερε δε ότι “τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν.”

Σχετικά με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι η κυρία Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα. “Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν συγχωρούνται εύκολα.”, σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ