Διεκόπη η δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens

Της Άννας Κανδύλη

Διεκόπη πριν κάνει αρχίσει η δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens. Η διαδικασία μπλόκαρε καθώς η δικαστική αίθουσα, η οποία ορίστηκε για τη διεξαγωγή της δίκης, αποδείχθηκε μικρή με αποτέλεσμα να αναζητηθεί άλλη. Παράλληλα ένα μέλος της έδρας δήλωσε κώλυμα κι ως εκ τούτου πρέπει να αποφασιστεί αν θα αντικατασταθεί. Ο λόγος αυτός μάλιστα, οδήγησε στη διακοπή της δίκης για τις 6 Μαρτίου, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, με τον πρόεδρο να δηλώνει αδυναμία συγκρότησης του δικαστηρίου.

Το παρών στο δικαστήριο έδωσε η πλειοψηφία των κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων, ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θεόδωρος Τσουκάτος, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Ηλίας Γεωργίου, οι επιχειρηματίες Ιωάννης Λέτσας και Βασίλης Τυρογαλάς, αλλά και οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου και ο καταδικασθείς πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Αντίθετα, απόντες ήταν ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης, ο Χρήστος Καραβέλας, που παραμένει καταζητούμενος, αλλά και το τραπεζικό στέλεχος Φάνης Λυγινός (που εκπροσωπείται) ενώ υπήρξαν κατηγορούμενοι οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου.

Παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη για το ποσό των 5 εκ. ευρώ , ο ΟΤΕ, ένας πολίτης μέλος ΔΣΑ αλλά και το υπό σύσταση Σωματείο Ένωση Προσώπων Πολιτών το οποίο εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Κάποιοι πολίτες θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη ” είπε η κ. Κωνσταντοπούλου η οποία αφού διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες διεξαγωγής δίκης κατήγγειλε παράλληλα “πλήρη έλλειψη θέλησης του δημοσίου και της δικαιοσύνης να εκδικαστεί η υπόθεση. “Υπάρχει συμπαιγνία να μην εκδικαστεί η υπόθεση ενώ υπάρχουν πλέον και θέματα παραγραφής” είπε χαρακτηριστικά .

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος παρίσταται ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου στην υπόθεση παρατήρησε: “Δεν μπορεί να είναι εθνικός εισαγγελέας η κυρία Κωνσταντοπούλου” για να ακουστεί μέλος του ακροατηρίου να σχολιάζει : “Τσοβόλα δώστα όλα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ