Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Που στήνονται τα μπλόκα

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι αγρότες κλιμακώνοντας τις δύο τελευταίες ημέρες τις κινητοποιήσεις τους, με συμβολικό αποκλεισμό των Τεμπών από τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και πολλών σημείων στο οδικό δίκτυο, ενώ όρισαν για αύριο Τρίτη, στη Νίκαια, το καθοριστικό ραντεβού τους για τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων.

Η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς γίνεται μετ’ εμποδίων, ενώ ταλαιπωρία περίμενε χθες τους οδηγούς στα Τέμπη.

Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, συνοδεία αυτοκινητοπομπής, απέκλεισαν προσωρινά τα Τέμπη, σε μια συμβολική κίνηση προειδοποίησης προς την κυβέρνηση, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που προέκρινε την ανάπτυξη ενός κοινού μετώπου από τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Στόχος είναι η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των κινητοποιήσεων μέσω της συστράτευσης όλων των επαγγελματιών που βρίσκονται στα μπλόκα, τα οποία έχουν στηθεί στην επικράτεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή προγραμματίστηκε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες συντονισμένες κινήσεις.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση αναμένεται να αποσαφηνιστεί και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας την περασμένη εβδομάδα ζήτησε συνάντηση με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και Ενέργειας, με την εποπτεία του πρωθυπουργού, γεγονός που έδωσε την εντύπωση στρατηγικής δύο ταχυτήτων, κάτι που δεν συνάδει με τις επιδιώξεις του αγροτικού κόσμου και των άλλων παραγωγικών τάξεων, όπου όλοι οι επαγγελματίες έχουν κοινά αιτήματα απέναντι στην κυβέρνηση.

Ας σημειωθεί επίσης ότι στην πανελλαδική σύσκεψη που έγινε στα Μάλγαρα «κεκλεισμένων των θυρών» συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, καθώς και αντιπροσωπείες των επαγγελματιών από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Εξάλλου, στη Νίκαια παραμένει το κεντρικό μπλόκο των κινητοποιήσεων, το οποίο έχει αποκλείσει επ’ αόριστον το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα, ενώ κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στον κόμβο του Πλατυκάμπου από αγρότες που βρίσκονται στο σημείο από την Παρασκευή.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σχεδιάζουν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο Ευζώνων. Καλά κρατεί και το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια όπου οι αγρότες δεν αποκλείουν νέο συμβολικό αποκλεισμό στη διασταύρωση του αεροδρομίου Μακεδονία, όπως έγινε την Παρασκευή.

Με αιφνιδιαστικές κινήσεις, όπως κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, συνεχίζουν τον αγώνα τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που κρατούν κλειστό το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Αιγιάλειας και της Αιτωλοακαρνανίας προχωρούν σε προσωρινούς αποκλεισμούς των εθνικών οδών Πατρών – Κορίνθου, αλλά και Αντιρρίου – Ιωαννίνων αντίστοιχα, ενώ τα τρακτέρ στην Κάτω Αχαΐα βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου.

 Χθες το βράδυ αγρότες έκλεισαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ (και για περίπου δύο ώρες) τις εθνικές οδούς Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου Κεφαλόβρυσου, στο Αιτωλικό.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στην Ηλεία, με αγρότες που βρίσκονται στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Λατίφι.

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία – 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής

Κρίσιμη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Οι αγρότες ετοιμάζονται να αποκλείσουν τα Τέμπη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ