Κοκτέιλ δύο ηρεμιστικών προκάλεσε τον θάνατο του Αλέξανδρου Βέλιου

Δύο δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται όμως και ως φαρμακευτικό σκεύασμα, είναι αυτές που συγκεντρώνουν τις πιο πολλές πιθανότητες να προκάλεσαν τον θάνατο του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Freddo, ανιχνεύτηκαν οι ουσίες βρωμαζεπάμη και φεντανύλη. Η πρώτη χορηγείται αλλά σε μικρή δόση ως ηρεμιστικό αφού ελαττώνει εκλεκτικά την ένταση και το άγχος σε χαμηλές δόσεις. Σε υψηλές όμως δόσεις παρουσιάζει κατασταλτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες μέχρι να επέλθει το μοιραίο.

Στον οργανισμό του δημοσιογράφου όμως ανιχνεύτηκε και η ουσία φεντανύλη, που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας. Στη φαρμακολογία η ουσία αυτή χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να καταπραΰνει τους πόνους των καρκινοπαθών.

Όπως αποκάλυψε ο εκλιπών, ήθελε πρώτα να γιορτάσει τη γιορτή του στις 30 Αυγούστου και μετά να ξεκινήσει τη διαδικασία της ευθανασίας.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής  (16/09/2016) έγινε εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, έπειτα από συναπόφαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου και αξιωματικών της Ασφάλειας που ερευνούν τις συνθήκες του θανάτου του. Όλα έγιναν παρουσία της οικογένειας του, εισαγγελέα, αστυνομικών και ιατροδικαστή.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος είχε ανακοινώσει πολύ καιρό την απόφαση του να φύγει από τη ζωή. Το έκανε τελικά στις 4 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του στον Γέρακα. Η κηδεία έγινε αλλά μετά διαπιστώθηκε πως δεν είχε γίνει νεκροψία-νεκροτομή και πως είχε εκδοθεί μόνο πιστοποιητικό θανάτου από κάποιον γιατρό.

Έτσι ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε περίπτωση υποβοηθούμενης ευθανασίας και κατά συνέπεια εάν τελέστηκε το αδίκημα της συμμετοχής σε υποκίνηση αυτοκτονίας.

Ο  προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συναποφάσισαν να γίνει η εκταφή της σορού, για να μπορέσει ο αρμόδιος ιατροδικαστής να λάβει δείγμα από τον ιστό του δημοσιογράφου και έτσι να αποκαλυφθούν αυτές οι δύο ουσίες που ανιχνεύτηκαν.

Η φεντανύλη θεωρείται ένα συνθετικό οπιοειδές που είναι εκατό φορές ισχυρότερο από τη μορφίνη και πενήντα φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη και χρησιμοποιείται σε όλα τα νοσοκομεία για να μπορεί ο ασθενής να απαλλάσσεται προς στιγμήν από τους ισχυρούς πόνους που βιώνει από μία τέτοια ασθένεια.

Πηγή: Freddo

Δείτε επίσης:

Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του ΙΧ που έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ