• Θρίλερ με την απόπειρα αυτοκτονίας στο Χίλτον

  11:43 πμ, Τρίτη 03 Ιάν 2017 11:43 πμ, Τρίτη 03 Ιάν 2017

  Διαστάσεις θρίλερ και στην Ελλάδα παίρνει η δικαστική διερεύνηση των πρακτικών γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας μετά την απόπειρα ενός 44χρονου να βάλει τέρμα στη ζωή του πηδώντας από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Χίλτον, ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η απειλή της αυτοκτονίας από τον 44χρονο άνδρα συνδέθηκε άμεσα με τη δικαστική έρευνα, η οποία διεξάγεται παράλληλα και στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα, αφού ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας φέρεται ως μεγαλοστέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας και μάλιστα στα κεντρικά της, στη Βασιλεία της Ελβετίας.

  Όπως αναφέρει το «Έθνος», το περιστατικό έγινε προχθές, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας άνδρας απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή του με μια βουτιά θανάτου. Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο βρέθηκε ανώτερος αξιωματικός από το Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος, ο οποίος έπεισε τον 44χρονο να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα…

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιες πληροφορίες αποδίδουν την κίνηση αυτή του 44χρονου product manager της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis στην πίεση που αισθάνθηκε εξαιτίας της έρευνας που γίνεται στην Αμερική για τις πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία-κολοσσός προκειμένου να επικρατήσει στην αγορά του φαρμάκου. Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν τον νεαρό άνδρα ως ένα πολύ ικανό στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον τομέα των πωλήσεων και μάλιστα φέρεται να «εκτόξευσε» τις πωλήσεις ενός φαρμάκου για τον διαβήτη σε πολλές χώρες.

  Οι ικανότητές του τον οδήγησαν πριν από λίγο καιρό στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία πρόσφατα έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

  Το γεγονός ότι ο 44χρονος ασχολήθηκε με τις πωλήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη φαίνεται ότι είναι και ο λόγος που κάποιοι πιστεύουν ότι πιέζεται να μιλήσει ή να μην μιλήσει στο πλαίσιο της έρευνας της αμερικανικής Δικαιοσύνης και Αστυνομίας.

  Όπως αναφέρει το «Έθνος», ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το στέλεχος της Novartis να δηλώνει ότι «δεν θα γίνει αυτός το εξιλαστήριο θύμα», φράση που –εάν είναι αληθής- καταδεικνύει την ένταση που βιώνει σχετικά με τις διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας σε δικαστικό επίπεδο, αφού με αυτήν ασχολούνται η Δικαιοσύνη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το FBI.

  Ο 44χρονος, με σπουδές Χημικού, Οικονομικών και Μάρκετινγκ, χαίρει της εκτίμησης των Ελλήνων, αλλά και των αλλοδαπών συναδέλφων του, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν ως έναν άνθρωπο με ταλέντο στις πωλήσεις και όχι μόνο.

  «Ευαισθητοποιημένος σε διαφορετικές κουλτούρες και συνθήκες αγοράς, με στρατηγική ματιά και καθαρά σχέδια. Πάντοτε γεμάτος κέφι για δουλειά, κατάφερε να μπει στη φαρμακευτική βιομηχανία πολύ γρήγορα, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τον τομέα της ενέργειας», αναφέρει συνάδελφός του για εκείνον.

  «Κατάφερε να εφαρμόσει την εμπειρία που είχε αποκτήσει στην Ελλάδα σε παγκόσμια κλίμακα», λέει ένας άλλος.

  Οι Έλληνες πληροφοριοδότες

  Η έρευνα, η οποία έγινε γνωστή στη χώρα μας, πριν από περίπου δυο μήνες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αμερική εδώ και περίπου δυο χρόνια.

  Η αποκάλυψη ότι δυο Έλληνες έδωσαν στοιχεία για παράνομες πρακτικές της εταιρείας Novartis στην Αμερική οδήγησε και την Ελλάδα στο άνοιγμα δικογραφίας, και μάλιστα με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος απέστειλε όλα τα δημοσιεύματα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

  Η προκαταρκτική εξέταση

  Η κ. Δημητρίου ζήτησε με τη σειρά της τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία έχει ήδη υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην αμερικανική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαβιβάσει στα χέρια των Ελλήνων εισαγγελέων όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει σχετικά με το θέμα.

  Αυτά που θεωρούνται κρισιμότερα είναι βέβαια οι καταθέσεις των δυο εργαζομένων, οι οποίοι φέρονται ότι έχουν μιλήσει για αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας, ώστε να έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά φαρμάκου.

  ΠΗΓΗ: Έθνος

  Διαβάστε επίσης:

  Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της Προέδρου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής

  O 39χρονος για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου: Αν το έχω κάνει εγώ μου αξίζει η θανατική ποινή

  Ψάχνουν οικονομικά κίνητρα στην δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα