Παιδιά στα Λεχαινά κάνουν 12 χρόνια μάθημα σε κοντέινερ

Εδώ και 12 χρόνια, από το 2004 μέχρι σήμερα, τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο στα Λεχαινά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Σύμφωνα με το patrisnews, στο Ειδικό Σχολείο που βρίσκεται στο προαύλιο του Β’ Δημοτικού Σχολείου φοιτούν 14 παιδιά, εννέα αγόρια και πέντε κορίτσια.

«Στο Ειδικό Σχολείο φοιτούν 14 παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, έχουν διάφορα νευρολογικά και κινητικά προβλήματα, προβλήματα λόγου, ή είναι παιδιά με δυσκολίες συναισθηματικού και κοινωνικού τύπου», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Μυλωνάκης και αναφέρει:

«Το Σχολείο μας καλύπτει την περιφέρεια των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης. Το σχολείο στελεχώνεται από τέσσερις δασκάλους ειδικής αγωγής, έναν φυσικοθεραπευτή, έναν λογοθεραπευτή, έναν κοινωνικό λειτουργό και ένα ειδικό βοηθό. Δυστυχώς δεν διαθέτει το σχολείο μας ούτε ψυχολόγο ούτε σχολικό νοσηλευτή, ειδικότητες απαραίτητες για τις ανάγκες αυτών των παιδιών.»

«Στις 12 Νοεμβρίου του 2014, στείλαμε έγγραφο στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης  και το κοινοποιήσαμε και σε άλλες υπηρεσίες με το οποίο ζητούσαμε να ανεγερθεί κατάλληλο διδακτήριο με προδιαγραφές ειδικής αγωγής για να λειτουργεί απρόσκοπτα. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση. Συναντήθηκα και δύο τρεις φορές με τον δήμαρχο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο διευθυντής του σχολείου.

Πηγή: patrisnews.com

Δείτε επίσης:

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν το 2017

Κάσος – Πρόσκρουση πλοίου στον προβλήτα λόγω μποφόρ

Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ