Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αντώνης Σουρούνης

Χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Σουρούνης.

Ο Σουρούνης γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη και το 1960, με την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών, εγκαταστάθηκε στη Γερμανία, όπου είχαν ήδη μεταναστεύσει συγγενείς του.

Σπούδασε κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στα πανεπιστήμια της Κολωνίας, του Σααρμπρύκεν και του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία. Στη συνέχεια εργάστηκε σε ποικίλα επαγγέλματα: από τραπεζικός υπάλληλος μέχρι ναυτικός και από ξενοδοχειακός υπάλληλος μέχρι επαγγελματίας παίκτης ρουλέτας. Έζησε στη Φρανκφούρτη έως το 1970.

 Δημοσίευσε τα μυθιστορήματα «Ένα αγόρι γελάει και κλαίει» (1969), «Οι συμπαίχτες» (1977), «Οι πρώτοι πεθαίνουν τελευταίοι» (1985), «Πάσχα στο χωριό» (1991), «Υπ’ όψιν της Λίτσας» (1992), «Ο χορός των ρόδων» (1994), «Γκας ο γκάνγκστερ (2000)» και «το μονοπάτι στη θάλασσα» (2006). Στα έργα του περιλαμβάνονται επίσης το αφήγημα «Το μπαστούνι» (2007) και οι συλλογές διηγημάτων «Μερόνυχτα Φραγκφούρτης» (1982), «Τα τύμπανα της κοιλιάς και του πολέμου» (1983), «Μισόν αιώνα άνθρωπος» (1996), «Κυριακάτικες ιστορίες» (2002) και «Νύχτες με ουρά» (2010). Ο Σουρούνης άντλησε τα θέματά του από την περιπετειώδη επαγγελματική του ζωή ως μετανάστη στη Γερμανία, διακωμωδώντας με ένα γλυκόπικρο χιούμορ τις καθημερινές του ιστορίες.

Η κηδεία του συγγραφέα θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, στην Αγία Αναστασία Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Διαψεύδει την δημοσιογράφο που έβγαλε το θέμα με τους «εραστές» στα βαφτίσια

Οι συγκρούσεις για τους πλειστηριασμούς σε μια συγκλονιστική φωτογραφία

«Δεν θα βρουν τίποτα» δηλώνει ο παππούς του μικρού Μπεν – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ