Η “απώλεια” του τιμονιού οδήγησε στο θάνατο τον Παναγιώτη Μαυρίκο

Έχασε το τιμόνι ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Απώλεια ελέγχου, προσκρούσεις στον τοιχίο, διαρροή λαδιού, σπάσιμο κινητήρα, διαρροή καυσίμου και σπινθήρας τριβής της ζάντας, φέρονται να είναι οι αιτίες που συντέλεσαν σταδιακά στο θάνατο του 42χρονου εκδότη.

Ένας συνδυασμός μηχανολογικών προβλημάτων που προέκυψαν από την κακή συντήρηση του οχήματος σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία και ενδεχομένως η τοποθέτηση όχι γνήσιων ανταλλακτικών, προκάλεσαν την απώλεια ελέγχου και τις απανωτές συγκρούσεις, οι οποίες σταδιακά δημιούργησαν νέα σοβαρά προβλήματα και τελικά την ανάφλεξη του αυτοκινήτου, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Οι ορισμένοι πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι το αρχικό πρόβλημα που προκάλεσε όλη αυτή την αλληλουχία βλαβών, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο τον Παναγιώτη Μαυρίκο, προήλθε από το σύστημα διεύθυνσης – κατεύθυνσης του οχήματος.

Αυτό το πρόβλημα φέρεται να προκάλεσε την εκτροπή του οχήματος αριστερά, χωρίς ο οδηγός του να μπορεί να το ελέγξει και να αντιστρέψει την πορεία του. Αποτέλεσμα ήταν το όχημα να έχει 6-7 προσκρούσεις στο διαχωριστικό τοιχίο, σε απόσταση 358 μέτρων από την έναρξη του μηχανολογικού προβλήματος έως την ακινητοποίηση του.

Αυτές οι προσκρούσεις στο προστατευτικό τοιχίο, και κυρίως οι 2 τελευταίες, φέρεται αρχικά να προκάλεσαν τη διαρροή λαδιού αρχικά, «σπάσιμο» του κινητήρα και διαρροή καυσίμου, που χύθηκε στο εμπρόσθιο και μεσαίο μέρος του οχήματος.

Η έναρξη της φωτιάς σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ προκλήθηκε από σπινθήρα της επαφής της ζάντας με το τοιχίο στην τελευταία πρόσκρουση και ακινητοποίηση του οχήματος, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Αυτά, σε συνδυασμό με το «στοιχείο» κακής φυσικής και παθολογικής κατάστασης του Παναγιώτη Μαυρίκου που αναμένεται να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ , από τις τοξικολογικές εξετάσεις ,ευθύνονται για την αδράνεια των 34 δευτερολέπτων που επέδειξε ο οδηγός μέχρι να τυλιχθεί το όχημα στις φλόγες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές έχουν εντοπίσει ένα συνεργείο στα νότια προάστια που πήγαινε ο εκδότης. Εκεί πήγε το αυτοκίνητο τον Ιανουάριο του 2016 και αργότερα πήγε στο ίδιο συνεργείο μετά από μία πρόσκρουση που είχε. Η ζημιά αφορούσε το σύστημα διεύθυνσης. Το εξάρτημα αντικαταστάθηκε με άλλο άγνωστης προέλευσης που φέρεται να έχει παίξει ρόλο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με την κάθετη φλόγα στο ΙΧ του Μαυρίκου

Νέα στοιχεία – “Δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει ο Μαυρίκος”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ