Η απάντηση του συμβολαιογράφου Πετράκη στον Δημήτρη Καμμένο για τα “Panama Papers”

Επιστολή-απάντηση στον Δημήτρη Καμμένο απέστειλε ο συμβολαιογράφος Αθανάσιος Πετράκης με αφορμή την αναφορά του ονόματός του σε έγγραφο του βουλευτή των ΑΝΕΛ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με τον τίτλο “ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ : ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ”.

“Με αφορμή την αναφορά του ονόματός μου σε έγγραφο του Βουλευτή Β’ Πειραιά Δημήτρη Καμμένου που αναρτήθηκε την 4.4.2016 στο διαδίκτυο με τον τίτλο ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ : ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, απέστειλα ηλεκτρονικά την κατωτέρω επιστολή μου στον κ. Δημήτρη Καμμένο (μέσω του vouliwatch) και σε διάφορους ιστότοπους που αναπαρήγαγαν το έγγραφό του βουλευτού και ζήτησα από όλους την δημοσίευσή της στο διαδίκτυο προς αποκατάσταση του ονόματός μου και της αληθείας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συμβολαιογράφος και επισυνάπτει την επιστολή. 

 

                                                                      Αθήνα, 5 Απριλίου 2016

Κύριε Βουλευτά,

Σε σχέση με την αναφορά του ονόματός μου σε έγγραφα που αναρτήθηκαν την 4.4.2016 στο διαδίκτυο (PANAMA PAPERS) σας γνωρίζω τα εξής.

Στα εν λόγω έγγραφα με ημερομηνία 26.9.2014 που έχουν συνταχθεί στα αγγλικά και είναι αντίγραφα Πρακτικών των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων “DIMAN FOUNDATION” και “GREEN SHAMROCΚ FOUNDATION”, απλώς και μόνο επικύρωσα το γνήσιο της υπογραφής των υπογεγραμμένων σε αυτά προσώπων, ήτοι: των α) Πρόδρομου Πετρίδη, ως προέδρου της συνεδρίασης του Συμβουλίου και β) Δημήτρη Δημητρίου, ως γραμματέως της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Η επικύρωση αυτή έγινε στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως Συμβολαιογράφου, κατόπιν παρακλήσεως του κ. Πρόδρομου Πετρίδη, o οποίος είναι λογιστής και έχει λογιστικό γραφείο στην Αθήνα, προκειμένου να τα καταθέσει αρμοδίως στο εξωτερικό.

Η σχέση μου με τα εν λόγω έγγραφα είναι αποκλειστικά και μόνον η ανωτέρω, δηλ. της επικύρωσης του γνησίου των υπογραφών των ανωτέρω προσώπων και συνεπώς δεν έχω καμμία απολύτως σχέση είτε με τα Ιδρύματα αυτά, είτε με την σύστασή τους ή με τα πρόσωπα που φέρονται ως μέλη τους, τα οποία άλλωστε -εκτός από τον κ. Πρόδρομο Πετρίδη- δεν γνωρίζω ούτε είχα ή έχω οποιαδήποτε σχέση ή επαγγελματική συναλλαγή μαζί τους.

Παρακαλώ πολύ να συμβάλλετε στην αποκατάσταση της αληθείας.

Μετά τιμής,

Αθανάσιος Δ. Πετράκης

Συμβολαιογράφος 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ