Αποκλειστικό: Οι εξελίξεις για το ταξίδι της Ντένιας στην Αμερική- Ποιοι και γιατί λένε όχι

Πρώτη καταχώρηση: 10/02/2016 - 15:38

Τελευταία δημοσίευση: 10/02/2016 15:38Κοινωνία

Αποκλειστικό: Οι εξελίξεις για το ταξίδι της Ντένιας στην Αμερική- Ποιοι και γιατί λένε όχι

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η διακομιδή της Ντένιας Παράσχη από το Ωνάσειο σε νοσοκομείο της Βοστώνης,  καθώς ο θεράπων ιατρός της δεν δίνει το «πράσινο φως» για να ταξιδέψει, θεωρώντας πως διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Για την μεταφορά της 28χρονης κοπέλας από τη Ζάκυνθο που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο έχει διατεθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την αεροδιακομιδή της.

Η περίπτωση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη καθώς στην Ντένια έχει βρεθεί ένας όγκος πολύ κοντά στις πνευμονικές φλέβες και την αορτή. Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση έχουν γίνει απανωτά συμβούλια με τη συμμετοχή γιατρών του Ωνασείου αλλά και διακεκριμένων επιστημόνων εκτός του νοσοκομείου. Οι γιατροί εκτίμησαν πως η Ντένια πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε βιοψία και αμέσως μετά να οδηγηθεί χειρουργείο. Μάλιστα στα ιατρικά συμβούλια συμμετείχε και ένας γνωστός θωρακοχειρουργός ο οποίος χειρουργεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αττικής και που δέχθηκε να αναλάβει το περιστατικό. Στο ίδιο θεραπευτήριο χειρουργεί όταν έρχεται στην χώρα μας και ένας διακεκριμένος Έλληνας καρδιοχειρουργός του εξωτερικού ο οποίος επισκέφθηκε την 28χρονη και επίσης δέχθηκε να την αναλάβει. Το Ωνάσειο δεν διαθέτει το συγκεκριμένο μηχάνημα για τη βιοψία και αυτός ήταν και ο λόγος που οι καρδιοχειρουργοί του νοσοκομείου αρνούνταν να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. 

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια της 28χρονης δεν επιθυμεί η επέμβαση να γίνει στην Ελλάδα, στο ιδιωτικό θεραπευτήριο που προτάθηκε και επιμένει η Ντένια να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Βοστώνης, καθώς πιστεύει ότι η σπάνια μορφή καρκίνου με την οποία έχει διαγνωστεί δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας, παρά μόνο εκεί.  

Σε αυτό, ο θεράπων ιατρός δεν συναινεί και δεν υπογράφει για την διακομιδή της, κρίνοντας ότι ένα τόσο μακρινό ταξίδι είναι επικίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εκτιμούν ότι ακόμη κι αν το αεροπλάνο διαθέτει τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να της στοιχίσει ακόμη και τη ζωή.  Αντίθετα, είναι θετικοί στο να μεταβεί σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, που είναι πιο κοντά σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Τι λέει στο enikos.gr ο πατέρας της Ντένιας

Ο πατέρας της 28χρονης Ντένιας σε επικοινωνία του enikos.gr ήταν συντετριμμένος και αρκέστηκε να πει ότι «το Ωνάσειο είναι αρνητικό» καθώς και ότι η οικογένεια προσπαθεί να βρει λύση. «Καιγόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης

Εμπλοκή στο ταξίδι της Ντένιας Παράσχη στις ΗΠΑ

«Έκρηξη» αγάπης για την καρδιά της Ντένιας

Ο Κοντονής για το ταξίδι της Ντένιας στην Αμερική

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)