Πέθανε ο επιζήσας της τραγωδίας του Falcon

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, Κυριακή, ο πρέσβης επί τιμή, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, στενός συνεργάτης και συνεπιβάτης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη, στη μοιραία πτήση του κρατικού αεροσκάφους Φάλκον τον Σεπτέμβριο του 1999.

Η ζωή του διπλωμάτη Γρηγόρη Παπαδόπουλου σημαδεύτηκε από το αεροπορικό δυστύχημα με το Φάλκον, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους επτά από τους συνολικά 13 επιβαίνοντες που δεν ήταν δεμένοι στη θέση τους. Μεταξύ αυτών που βρήκαν τραγικό θάνατο ήταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης.

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, ο οποίος συνόδευε τον Γιάννο Κρανιδιώτη, ως διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου, στο Βουκουρέστι για τη Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών, ήταν ένας από τους επιζήσαντες της μοιραίας πτήσης.

Παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του, κατάφερε μετά από 3 και πλέον μήνες νοσηλείας να συνέλθει από κώμα, να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει στην υπηρεσία του στο υπουργείο Εξωτερικών μέχρι να αφυπηρετήσει, συνεχίζοντας, όπως αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, «την προσφορά του στην πατρίδα και δίνοντας σε όλους τους συναδέλφους, για τους οποίους αποτελεί πηγή έμπνευσης, ένα συγκλονιστικό παράδειγμα αξιοπρέπειας, προσωπικής αυταπάρνησης και αίσθησης του καθήκοντος».

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος διετέλεσε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και υπηρέτησε σε σημαντικές Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Αλγέρι. Αφυπηρέτησε το 2014, μετά από πολύχρονη υπηρεσία στο Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, εκφράζει σύσσωμη η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι από χθες είναι φτωχότερη η διπλωματική οικογένεια.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος για τα 15 χρόνια από τον χαμό του Γ. Κρανιδιώτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ