Στα Χανιά μεταφέρονται οι 157 μετανάστες της Γαύδου-ΒΙΝΤΕΟ

Στα Χανιά αναμένεται να μεταφερθούν οι 157 μετανάστες που πριν λίγες ημέρες πάτησαν το… πόδι τους στην Γαύδο. Μετά από δύο βράδια που οι μετανάστες φιλοξενήθηκαν στο Καστρί της Γαύδου σήμερα οι αρχές θα τους  μεταφέρουν στα Χανιά, με το πλοίο «Σαμαριά» όπου μπορούν να μείνουν πιο άνετα.

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για την μεταφορά τους ενώ πρώτο μέλημα των αρχών μόλις οι μετανάστες φτάσουν στα Χανιά θα είναι ένας πιο ολοκληρωμένος υγειονομικός έλεγχος στο νοσοκομείο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 157 μετανάστες υπάρχουν 40 περίπου παιδιά έως 15 χρόνων που είναι ασυνόδευτα. Υπενθυμίζεται ότι προχθές το βράδυ σημειώθηκαν τρεις διακομιδές μεταναστών στο νοσοκομείο των Χανίων.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί όταν ένας άγνωστος κάλεσε το 112 (ευρωπαϊκός τριψήφιος αριθμός εκτάκτου ανάγκης) λέγοντας σε σπαστά αγγλικά ότι ένα σκάφος με 200 επιβαίνοντες βρίσκεται σε κίνδυνο νότια της Γαύδου. Η κινητοποίηση του Λιμενικού ήταν άμεση καθώς έστειλε πλωτά σκάφη στην περιοχή για να δει τι ακριβώς συμβαίνει.

Στο σημείο όμως έσπευσαν και παραπλέοντα σκάφη ενώ σηκώθηκε κι ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το έργο των σωστικών συνεργείων ήταν και παραμένει δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ. Λίγο μετά τις 10 το πρωί, το C-130 είδε αρκετούς ανθρώπους  να βρίσκονται πάνω στο νησί της Γαύδου και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Τότε διαπιστώθηκε ότι 140 μετανάστες είχαν βγει στην ξηρά.

Μάλιστα, οι πρώτοι έξι μετανάστες είχαν φτάσει στην θέση Κόρφος ενώ οι υπόλοιποι στις Άσπες. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι μετανάστες έφυγαν με την θέλησή τους από το δουλεμπορικό, αν τους πέταξαν στην θάλασσα αλλά και το πόσοι ακριβώς ήταν πάνω στο πλοίο. Από τότε μέχρι τώρα οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να βρεθεί το πλοίο χωρίς να έχει φανεί ούτε ίχνος του.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: Cretapost News

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές καταστάσεις στην Γαύδο- ΒΙΝΤΕΟ

Θρίλερ με μετανάστες στην Γαύδο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ